TOP 7 beneficii ale kinetoterapiei despre care trebuie sa stii

Read Time:2 Minute, 41 Second

Kinetoterapia, cunoscuta si sub denumirea de terapie fizica, este un tip de terapie care utilizeaza miscari si exercitii pentru a trata o varietate de afectiuni fizice. Este adesea recomandata persoanelor care se recupereaza dupa o accidentare, o interventie chirurgicala sau care au dureri cronice sau probleme de mobilitate.

In timpul unei sesiuni de kinetoterapie, un terapeut instruit va lucra cu tine pentru a dezvolta un plan de tratament personalizat, bazat pe nevoile si obiectivele corpului tau. Aceasta poate include exercitii menite sa iti imbunatateasca gama de miscare, sa iti sporeasca puterea, sa iti imbunatateasca echilibrul si coordonarea si sa reduca sensatia de durere.

Continua sa citesti si descopera principalele beneficii de care te poti bucura atunci cand mergi la sedintele de kinetoterapiei ale unei clinici specializate!

Mobilitate imbunatatita

Exercitiile de kinetoterapie te pot ajuta sa iti imbunatatesti mobilitatea prin cresterea capatatii de a face diferite miscari ale articulatiilor. Acest lucru te poate ajuta sa te misti mai usor si sa resimti mai putina durere.

Cresterea fortei

Prin exercitii de kinetoterapie poti creste rezistenta si forta musculara, ceea ce te poate ajuta sa te recuperezi dupa leziuni si sa previi leziunile viitoare.

Acest lucru poate fi benefic in special pentru persoanele ce au suferit rani sau interventii chirurgicale, dar si persoanele cu afectiuni cronice, cum ar fi artrita.

Echilibru si coordonare mai bune

Exercitiile de kinetoterapie te pot ajuta sa iti imbunatatesti echilibrul si coordonarea, ceea ce poate reduce riscul de cadere si accidentare. Acest lucru poate fi benefic in special pentru adultii in varsta sau persoanele cu afectiuni neurologice.

Ameliorarea durerii

Kinetoterapia poate fi utilizata pentru a ameliora durerea cauzata de o varietate de afectiuni, inclusiv artrita, durerile de spate si durerile post-chirurgicale.

Prin tintirea cauzei care sta la baza durerii, kinetoterapia poate ajuta la reducerea dependentei de medicamente pentru durere.

Recuperare mai rapida

Kinetoterapia te poate ajuta sa te recuperezi mai repede dupa o accidentare sau o interventie chirurgicala, permitandu-ti sa va intorci la activitatile de zi cu zi mai rapid.

Calitatea vietii imbunatatita

Prin imbunatatirea mobilitatii, a fortei si a sanatatii fizice generale, kinetoterapia te poate ajuta sa ai o calitate mai buna a vietii. Urmand tratementul corect este posibil sa poti participa la activitati care acum sunt dificile sau imposibile, simtind mai putina durere si disconfort in fiecare zi.

Prevenirea ranilor viitoare

Prin imbunatatirea fortei, flexibilitatii si echilibrului, kinetoterapia ajuta la prevenirea ranilor viitoare. Acest lucru este benefic in special pentru sportivi sau persoane cu locuri de munca solicitante din punct de vedere fizic.

Daca esti interesat sa mergi la sedinte de kinetoterapie, este important sa gasesti o clinica cu specialisti in multiple domenii ale terapiei fizice. Primul pas al kinetoterapiei este crearea unui plan de tratament personalizat bazat pe nevoile si obiectivele tale specifice.

Scopul acestui plan este sa indrume terapeutul astfel incat sa urmeze un parcurs logic al tratamentului, dar si pentru a monitoriza progresul astfel incat sa profiti la maximum de sesiunile de terapie.

Centrul Atletico Kinetic este o clinica de kinetoterapie din Bucuresti recunoscuta pentru echipa de terapeuti pregatiti si facilitatile de ultima generatie ce au oferit alinare miilor de pacienti ce le-au trecut pragul.

Programeaza-ti chiar astazi o intalnire un kinetoterapeut si scapa de durere!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Concurs de Alergare Montană – COZIA MOUNTAIN RUN 2023, un Eveniment Așteptat în Inima Munților
Next post Asociatia Club Sportiv LIFEGAMES Bucuresti in parteneriat cu Asociatia Municipala  de VOLEI Bucuresti este onorata sa va invite la TURNEUL FINAL MINIVOLEI din cadrul Campionatului Municipal  de Volei
We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept