Tehnici și sfaturi pentru antrenarea tricepsului

Read Time:2 Minute, 51 Second

Pentru a obține cele mai bune rezultate în antrenamentul tricepsului, este important să aveți un progres constant în timp. Acest lucru poate fi realizat prin ajustarea intensității antrenamentului și prin încorporarea de noi exerciții aflate atât în antrenamentul de forță cât și în cel echilibrat.

Ajustarea prizei și a bazei poate ajuta, de asemenea, la menținerea unei tensiuni constante asupra mușchiului. De exemplu, puteți trece de la o priză închisă la una deschisă în timpul execuției unui exercițiu pentru a schimba tensiunea aplicată asupra tricepsului.

Antrenament Echilibrat

Un antrenament echilibrat presupune să lucrezi pectoralii și tricepșii în proporție, lucru pe care îl poți face și pe aparate de exerciții.Acest lucru poate fi realizat prin includerea de exerciții pentru ambele grupe musculare în cadrul aceluiași antrenament.

Un exemplu de exercițiu cu o implicare maximă a tricepsului și a pectoralilor este ridicatul inclinat, care solicită atât mușchii brațelor, cât și cei ai pieptului. Prin urmare, o combinație între exerciții cu accent pe triceps și pe pectorali va ajuta la creșterea forței și a masei musculare în mod echilibrat.

În plus, este important să acordați suficientă atenție și altor grupe musculare din corp, pentru a preveni dezvoltarea dezechilibrului muscular și a preveni riscul de accidentare.

În concluzie, pentru a obține cele mai bune rezultate în antrenamentul tricepsului, este important să aveți în vedere tehnici precum ajustarea tensiunii, prizei, bazei și progresului în timp, precum și antrenarea în mod echilibrat cu implicarea altor grupe musculare, precum pectoralii. Prin urmare, un antrenament bine stabilit și o abordare consecventă vor conduce la creșterea forței și a masei musculare dorite.

Alte Exerciții Complementare

Exerciții Pentru Biceps

Antrenamentul tricepsului poate fi completat cu exerciții pentru dezvoltarea bicepsului. Acestea pot fi adăugate în programul de antrenament pentru a obține un regim echilibrat. Un exemplu de exercițiu pentru biceps este predarea înclinată cu bara. Pentru a executa acest exercițiu, stați cu spatele aplecat într-o poziție ușor înclinată, țineți o bară în fața corpului cu o priză inversa și ridicați bara spre piept. Acest exercițiu vizează bicepsul și antebrațul.

Un alt exercițiu eficient pentru biceps este concentrarea bicepsului. Acesta se execută stand pe un scaun și ținând o ganteră în mână. Puneți brațul care ține gantera pe coapsa de aceeași parte și îndoiți cotul lent, ridicând greutatea spre piept. Acest exercițiu pune accent pe contracția bicepsului.

Exerciții Compuse

Exercițiile compuse sunt utile pentru a integra antrenamentul propriu-zis de triceps cu alte grupuri musculare. Un exemplu de exercițiu compus este impinsul cu priza ingusta. Acest exercițiu are avantajul de a lucra atât tricepsul, cât și pieptul. Pentru a efectua acest exercițiu, așezați-vă pe o bancă orizontală și țineți o bară cu priza ingusta. Împingeți bara în sus și îndoiți cotul pentru a reveni la poziția de start.

Flotarea declinată este o altă exerciție compusă ce poate fi inclusă în antrenamentul tricepsului. Acest exercițiu necesita o bancă declinată și două paralele pentru a efectua mișcarea de flotare. Cu mâinile pe paralele, coborâți corpul până când brațele formează un unghi de 90 de grade, apoi împingeți în sus pentru a reveni la poziția inițială. Flotarea declinată activează tricepsul, pieptul și deltoidul anterior.

Exercițiu

Grup Muscular

Tip de Exercițiu

Predarea înclinată cu bara

Biceps

Izolat

Concentrarea bicepsului

Biceps

Izolat

Împins cu priza îngustă

Triceps, Piept

Compus

Flotarea declinată

Triceps, Piept

Compus

Integrând aceste exerciții în antrenamentul tricepsului, se poate obține un program de exerciții echilibrat, care lucrează simultan diferite grupuri musculare.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post ARA Fitness: Destinația Supremă pentru Binele Tău Fizic și Mental
Next post Trusa cu Tubulare de Impact 3/4″ și 1″, 21-65 mm: Un Echipament de Nerefuzat pentru Orice Mecanic Profesionist
We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept