Vesti excelente pentru iubitorii de ciclism: Se pune la cale VELO VALAHIA!

Read Time:1 Minute, 43 Second

[ad_1]

𝐕𝐞𝐥𝐨 𝐕𝐚𝐥𝐚𝐡𝐢𝐚, 𝐩𝐢𝐬𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐚𝐩𝐫𝐨𝐚𝐩𝐞 𝟒𝟓𝟎 𝐝𝐞 𝐤𝐦 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐩𝐚𝐬𝐢𝐨𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐜𝐢𝐜𝐥𝐢𝐬𝐦. 𝐀𝐩𝐫𝐨𝐚𝐩𝐞 𝟐𝟓𝟎 𝐤𝐦 𝐬𝐮𝐧𝐭 𝐢̂𝐧 𝐏𝐫𝐚𝐡𝐨𝐯𝐚

CE TREBUIE ȘTIUT: 459 de kilometri de trasee cicloturistice, dintre care 245 de kilometri în Prahova, 85 kilometri în județul Vrancea şi alţi 129 în județul Buzău vor fi realizaţi din fonduri europene.

 Consiliul Judeţean (CJ) Prahova a depus, pe data de 05 decembrie, proiectul „Parteneriat pentru realizarea traseului cicloturistic VELO VALAHIA“, derulat împreună cu administraţiile publice judeţene Buzău şi Vrancea, în cadrul PLANULUI NAȚIONAL DE REDRESARE ȘI REZILIENȚĂ schemă de finanțare – CONDIȚII de ACCESARE a FONDURILOR europene aferente PNRR, în cadrul Apelului de proiecte PNRR/2022/C11/I4 Componenta C11 – TURISM ȘI CULTURĂ INVESTIȚIA I.4. 

 Referitor la acest proiect de anvergură, parcă… inspirat din Via Transilvanica (N.R: Via Transilvanica este un traseu de drumeții tematice din România, cu o lungime totală de 1.262 de kilometri, care începe la Putna, Suceava, străbate 10 județe și se termină la Drobeta Turnu‑Severin), ce include un număr impresionant de kilometri, trebuie spus că traseele cicloturistice se vor realiza pe piste pentru biciclete, drumuri pentru cicliști, drumuri de utilitate privată deschise circulației publice, suprafețe de rulare amenajate în zona de protecție aferentă drumurilor deschise circulației publice, drumuri forestiere, poteci și trasee amenajate în fondul forestier, diguri și zone de protecție la inundație ale cursurilor de apă și pe eventuale alte tipuri de căi de comunicație deschise circulației bicicletelor.

 Potrivit autorităților, valoarea totală a investiţiei este de 37.867.500,00 euro (fără TVA).

  Obiectivul investiției este sprijinirea transportului durabil prin dezvoltarea infrastructurii de trasee cicloturistice la nivel național. Stabilirea și amplasarea traseelor cicloturistice se va face în raport cu celelalte investiții din Componenta 11 – Turism și cultură, prin care este vizată creșterea accesibilității zonelor turistice și dezvoltarea infrastructurii aferente.

Articolul Vesti excelente pentru iubitorii de ciclism: Se pune la cale VELO VALAHIA! a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Source link

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post VESTI CU… BANI pentru cultivatorii de usturoi!
Next post ULTIMA ORA: Directorul sportiv Claudiu Tudor preia intermatul la Petrolul, dupa plecarea lui Costel Lazar
We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept