Vesti bune si-un „munte” de bani pentru infrastructura Prahovei: vorbim de startul celui mai important Proiect de dezvoltare!

Read Time:4 Minute, 27 Second

[ad_1]

Un munte de bani și… vești pe măsură! Cel mai important Proiect de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată pentru județul Prahova a fost lansat astăzi, 3 octombrie 2022, la Ploiești. Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, dl. Ioan-Marcel Boloș, președintele Consiliului Județean Prahova, dl. Iulian Dumitrescu și directorul general al operatorului HIDRO PRAHOVA SA, dl. Dorian Ilian Leţea, au semnat Contractul de finanțare privind implementarea „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova, în perioada 2014-2020”, o investiție totală de aproximativ 690 milioane de euro, dintre care 85% sunt fonduri europene nerambursabile.

Iulian Dumitrescu, preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova: „Asistăm la un moment istoric pentru județul Prahova. Contractul pe care l-am semnat astăzi dă startul celui mai mare proiect de infrastructură din județul nostru din ultimii 30 de ani, cu cea mai mare alocare de fonduri europene la nivel național în cadrul POIM – Axa prioritară 3. Vorbim de aproape trei sferturi dintr-un miliard de Euro pentru dezvoltarea alimentării cu apă și a canalizării din județ. Această investiție ne va permite să fim, ca județ, pe primul loc în România din perspectiva acoperirii și calității sistemelor de apă-canal. Înființăm sisteme noi de apă-canal, le reabilităm și extindem pe cele existente în 42 de municipii, orașe și comune din Prahova. Aproape 100 de mii de locuitori vor beneficia de o mai bună alimentare cu apă față de capacitățile existente astăzi și aproximativ 200 de mii vor fi racordați la canalizare și/sau vor beneficia de o mai bună tratare a apelor uzate. În același timp, reducem pierderile din rețeaua de apă și infiltrațiile în rețeaua de canalizare. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au contribuit la elaborarea acestui proiect gigantic. Cer seriozitate maximă din partea Hidro Prahova în implementarea acestui proiect. Vreau să respectăm termenele asumate, de finalizare a proiectului până în 2025, și să oferim prahovenilor lucrări de cea mai bună calitate de care să se bucure generațiile ce vor urma“.

Ioan-Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene: „Felicit Consiliul Judeţean Prahova şi echipa operatorului HIDRO PRAHOVA SA pentru efortul făcut ca, astăzi, să semnăm acest proiect cu o valoare deosebită. Prin implementarea lui, ajungeţi la o rată de conformare de 95% la nivelul judeţului, ceea ce nu este puţin lucru, ţinând cont că, pe viitor, una dintre cele mai mari provocări, dincolo de criza energetică şi cea potenţială a alimentelor, poate fi şi problema apei. Din acest punct de vedere, dumneavoastră vă luaţi toate măsurile necesare pentru ca acest serviciu public să fie la cei mai înalţi parametri de calitate“.

Dorin Ilian Leţea, directorul general al HIDRO PRAHOVA SA: „Din acest moment, HIDRO PRAHOVA se află în faza de implementare şi suntem pregătiţi pentru lansarea procedurilor de atribuire pentru zece contracte de lucrări. Acestea au deja realizate inclusiv proiectele tehnice, urmând ca, după atribuire, să intre direct în execuţie. Estimăm ca, în primăvara lui 2023, să începem şantierele“.

„Proiectul de dezvoltare regională a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Prahova, în perioada 2014-2020”, Cod MySmis 2014+-156809, include extinderea rețelelor de apă și de canalizare din localitățile aflate în aria de operare a operatorului HIDRO PRAHOVA SA, precum și dezvoltarea unor surse suplimentare de apă potabilă de calitate, pentru creșterea capacității de furnizare. Totodată, Proiectul de dezvoltare regională își propune realizarea unor sisteme integrate de canalizare și epurare în localitățile ce nu dispun încă de astfel de servicii publice.

Trebuie știut că obiectivul Proiectului vizează extinderea și modernizarea infrastructurii de apă și canalizare în 42 de localități din județul Prahova: Adunați, Albești Paleologu, Aluniș, Ariceștii Zeletin, Azuga, Băicoi, Balta Doamnei, Bălțești, Bănești, Bertea, Breaza, Bușteni, Câmpina, Cărbunești, Cerașu, Comarnic, Drăgănești, Dumbrava, Fulga, Gherghița, Izvoarele, Mizil, Păcureți, Podenii Noi, Poiana Câmpina, Poienarii Burchii, Provița de Sus, Provița de Jos, Sălciile, Scorțeni, Sinaia, Șirna, Slănic, Șoimari, Ștefești, Surani, Telega, Tinosu, Tomșani, Urlați, Vălenii de Munte și Vărbilău.

Pentru sectorul de apă, investițiile vor viza următoarele obiective:
– Reabilitarea a 15 surse de apă (10 foraje si 5 surse de suprafață)
– Execuția a 26 puțuri forate noi
– Reabilitarea/înlocuirea/execuția a 104,34 km conducte de aducțiune
– Reabilitarea/extinderea a 306,84 km rețele alimentare cu apă
– Construcția/reabilitarea a 32 stații de pompare apă
– Construcția/reabilitarea a 14 stații pentru clorinarea apei
– Construcția/reabilitarea a 18 stații de tratare a apei
– Construcția/reabilitarea a 30 rezervoare de apă

Pentru sectorul de apă uzată, în Proiect sunt cuprinse investiții privind extinderea rețelelor de canalizare existente, înființarea de rețele pentru canalizare și stații de epurare, astfel:
– Construcția a 4 noi stații de epurare
– Construcția a 325 stații de pompare apă uzată
– Extindere/construire/reabilitare rețele de canalizare – 481,29 km
– Construcție conducte de refulare – 89,80 km

La finalul anului 2025, după implementarea “Proiectului de dezvoltare regională a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Prahova”, 91.872 locuitori vor beneficia de o mai bună alimentare cu apă față de capacitățile existente, iar 190.810 locuitori echivalenți, de o mai bună tratare a apelor uzate.

Articolul Vesti bune si-un „munte” de bani pentru infrastructura Prahovei: vorbim de startul celui mai important Proiect de dezvoltare! a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Source link

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Gimnastele de la CSM Ploieşti, 15 medalii cucerite- dintre care 5 de aur, la “Arad Trophy”!
Next post Eveniment DE COLECTIE in Bucuresti, dedicat celui care ne-a lasat Pelesul, Pelisorul, Gara Regala din Sinaia…
We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept