Umbla o vorba: „Somnul natiunii naste monstri”. Cam asa si pe la noi! De ce? Cititi…

Read Time:1 Minute, 56 Second

[ad_1]

„Programul de vizitare al Muzeului Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus”, la secțiile sale: Muzeul de Artă Ploiești, Muzeul Memorial „Nicolae Grigorescu” Câmpina, în perioada  30 noiembrie – 4 decembrie 2022:

30 noiembrie(Sf. Andrei), 1 decembrie (Ziua Națională a României) și 2 decembrie – zile libere legale, muzeul închis

3 și 4 decembrie 2022 – program de vizitare: 9.00-17.00”.

Anunțul a fost postat miercuri dimineață pe contul de socializare al muzeului în cauză, instituție emblematică a Ploieștilor.

Buuun! Asta, așa ca… vorbă, că bine nu-i! Nici acum și nici altădată! De ceoare, „cu grăbire”, cu un soi de nerăbdare, îndeosebi muzeele Ploieștilor, ale Prahovei, anunță că sunt ÎNCHISE  (și chiar sunt!!!, și nu e prim a oară când se întâmplă așa!!!) fix în zile de mari sărbători naționale, când poate tu cetățean, vrei să-ți duci copilul sau oapseții să viziteze comorile orașului/județului, pentru aiI deschide porți cătrecunoaștere, pentru a petreceși înțelege sărbărtoarea în sens cultural, pentru a-ți pune la inimă, tu și ai tăi, valorile din careai atâtea de învățat, de respirat cultură…???! DE CE? Poate ar trece niscaiva turiști, să viziteze…

EI, SCÂRȚ! CUM???? CÂND E ZI LIBERĂ??? NUUUUU! ÎN NICIUN CAZ!!! SĂ NU CUMVA SĂ NE MAI CULTURALIZĂM, PE ICI, PE COLO, SĂ NU CUMVA SĂ VINĂ VREUN TURIST, SĂ NE TREZEASCĂ DIN SOMN!!!

Detalii AICI!

Apropos, o știți p-aia cu „somnul națiunii naște monștri”???? Așa și-aici!

De ce naiba nu iau instituțiile astea exemplul celor din Ardeal??? Că de blamat, se pricep unii (și nu puțini!) să blameze Muzeul Național Brukenthal (al doilea cel mai vizitat muzeu din Europa după Luvru) sau Complexul Național Muzeal ASTRA (ambele cu peste 400.000 de vizitatori anual, FIECARE), ori Sibiul, Brașovul, Oradea… unde mare parte din bugetul local vine din TURISM/CULTURĂ… Și să ne-nțelegem. Ceea ce fac „ăia”, acolo, nu o fac ca să afișeze cifrele, să se laude! O fac conștienți de rolul lor, de rolul culturii în viața comunității. Dar filosofia asta e grea… Să le-o lăsăm ălora, în Ardeal!

Articolul Umbla o vorba: „Somnul natiunii naste monstri”. Cam asa si pe la noi! De ce? Cititi… a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Source link

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Perchezitii de anvergura in Bucuresti si in 19 judete, intre care si Prahova! Jocurile de noroc, luate la… „bani marunti”
Next post Administratia bucuresteana, cu „motoarele turate” pentru amenajarea si valorificarea raului Dambovita
We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept