SUPER-EVENIMENT: Concert IN MEMORIAM Ray Charles, la Filarmonica „Paul Constantinescu”

Read Time:3 Minute, 26 Second

[ad_1]

Bucuriile muzicale continuă să umple sufletele melomanilor ploieșteni și… nu numai! Iată dovada începutului de an…

Pentru ediția anului 2023 a proiectului Călătorie muzicală, orchestra simfonică a Filarmonicii „Paul Constantinescu” și Dean Bowman, apreciatul vocalist american de soul-jazz, vor prezenta un concert în aura jazz-ului simfonic, dedicat legendarului Ray Charles.

 Evenimentul se va desfășura joi, 12 ianuarie, de la ora 19.00.

 Inspirată inițiativă!

Conjugat în jurul repertoriului iconic al compozitorului și interpretului afro-american, programul va oferi, sub bagheta maestrului Radu Postăvaru și cu concursul Corului Filarmonicii, condus de maestrul Eduard Dinu, o constelație de piese istorice semnificative și bijuterii muzicale reinterpretate în aranjamente surprinzătoare.

Ray Charles – cel supranumit „The Genius” (Geniul), „The Right Reverend” (Reverendul cel Drept), „The High Priest Of Soul” (Marele Preot al soul-ului) – a fost un revoluționar al muzicii de peste Ocean și unul dintre principalii arhitecți ai fuziunii dintre gospel și R&B ce a devenit cunoscută sub numele de „soul music” în anii ‘50, precum și un extraordinar artist crossover care a înregistrat succese răsunătoare în lumea jazz-ului și muzicii country.

Trebuie știut că, de-a lungul înfloritoarei sale cariere, Ray Charles a combinat genul blues, gospel, rock, R&B, country și jazz pentru a crea hituri novatoare precum „Unchain My Heart”, „I’ve Got A Woman” sau „What I’d Say”. Parcursul său artistic de 50 de ani a lăsat o amprentă de neșters asupra muzicii contemporane din întreaga lume, devenind pentru noile generații de pretutindeni un model în lumea muzicii pop actuale.

Pentru reînvierea spiritului său inconfundabil a fost invitat nimeni altul decât Dean Bowman – un cântăreț de mare calibru cu experiență mondială ca vocalist principal în turneul „The music of Ray Charles”, realizat alături de chitaristul John Scofield. Descris pe rând ca „mentalist vocal”, „poet tonal”, „cântăreț gospel de avangardă” sau „cântăreț de jazz cu suflet de rocker”, Dean Bowman s-a stabilit, fără îndoială, ca un nume important al scenei de jazz, rock și avant-garde din downtown New York încă din anul 1989. Renumita publicație The London Guardian îl considera „plin de emoție, carismatic și briliant din punct de vedere tehnic…un adevărat star”, ce și are „punctul zero” în muzica tradițională Black Spiritual și Gospel. Educat de mentori valoroși, precum John Paxton și Dr. James Mumford, Dean Bowman a studiat mai târziu sub David Baker și Barry Harris, Greg Drew, Rael Wesley Grant, Craig Harris, James Weidman și Jerome Harris. A cântat pe nu mai puțin de 32 de albume, de la legendarul grup de avant-garde jazz rock Screaming Headless Torsos (al cărui vocalist și membru fondator a fost până în 2004) la blues-ul lui Elliot Sharp cu al său grup Terraplane, sau albumul de blues spiritual în duet cu Gary Lucas, până la Be Bop-ul lui Don Byron sau muzica electronică a DJ-ului danez Peder. A colaborat live cu mari nume ale jazz-ului și blues-ului, precum: Reggie Workman, Charlie Hunter, Don Byron, Bernie Worell, Steve Coleman, MeShell Ndegeoshello și, nu în ultimul rând, faimosul John Scofield (dublu câștigător al Premiului Emmy).

Prezența lui Dean în România se datorează colaborării sale longevive (încă din 2013) cu trupa Rareș Totu’s Midnight Sun, precum și aparițiilor la manifestări de profil ca Festivalul de blues de la Gărâna sau concursul „Românii au talent” din 2021.

Stabilit la Reșița, Dean Bowman este profesor de gospel, jazz și soul la școala de muzică a Asociației Multiculturale „Visions of Dreams”.

Biletele, în valoare de 50 lei (întreg), 30 lei (pensionari) și 20 lei (elevi-studenți) pot fi achiziționate de la casa de bilete a Filarmonicii sau online, de aici: https://.ro/…/calatorie-muzicala-xv…/

Concertul va fi transmis integral live pe Virtual Concert Hall iar biletele virtuale pot fi filarmonicaploiesti achiziționate de aici: https://virtualconcerthall.ro/…/bilet-virtual…/

Detalii si rezervări: 0726203744

Articolul SUPER-EVENIMENT: Concert IN MEMORIAM Ray Charles, la Filarmonica „Paul Constantinescu” a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Source link

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Peste 1000 de persoane arestate in primele 8 luni ale lui 2022 pentru trafic de droguri. Au fost descoperite 89 de culture ilegale!
Next post ALERTA LA METROU! Se intampla in Sectorul 1
We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept