Sunt pensionar. Pot lua un credit? (P)

Read Time:2 Minute, 50 Second

[ad_1]

Chiar si la varste inaintate oamenii se confrunta deseori cu situatii neasteptate, care implica cheltuieli, pe care pensionarii nu si le pot permite. Pentru asta, exista o solutie rapida si eficienta prim care acestia pot accesa sume de bani considerabile: creditul IFN. Fondurile oferite de institutiile financiare nebancare pot fi considerate un colac de salvare, in momentele in care in vietile pensionarilor intervin diferite probleme care necesita o finantare, mult peste veniturile lunare ale batranilor. 

Imprumuturile pentru pensionari sunt oferite pe baza talonului de pensie, iar pentru acestea pot aplica toti varstnicii indiferent de tipul de pensie pe care il primesc.

Da, batranii pot contrata credit. Pe creditifn.ro vezi conditiile

Exista trei conditii importante pe care pensionarii  trebuie sa le respecte pentru a putea primi suma de bani de care au nevoie.  Varsta este unul dintre principalele criterii.

Persoanele sub 65 de ani nu pot aplica pentru acest imprumut, deoarece el este destinat celor care au iesit deja la pensie.

De asemenea candidatii trebuie sa poata demonstra statutul de pensionar prin intermediul unui talon de pensie, dar si sa aiba rezidenta si cetatenie romana. Pe creditifn.ro vezi conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca batranii pentru a accesa un credit IFN pentru pensionari.

La ce pot fi folositi banii acordati de imprumut?

Asa cum am specificat anterior, batranii se pot confrunta cu situatii nefericite in care pensiile sa nu reuseasca sa le acopere cheltuielile care nu suporta amanare.  Un credit pentru pensionari nu impune conditii de utilizare. Astfel candidatii nu trebuie sa ofere nicio explicatie cu privire la modalitate prin care aleg sa consume banii, atata timp cat ii ramburseaza la timp.  De exemplu, banii fondurile obtinute pot fi utilizate pentru diferite reparatii in casa, tratamente, nevoi personale sau pur si simplu achizitionarea unor bunuri noi.

Sfaturi pentru realizarea imprumuturilor

Inainte ca o persoana sa apeleze la un credit, ar trebui sa evalueze cat mai corect cata nevoie are cu adevarat de acesta. Expertii recomanda oamenilor sa nu se grabeasca in a lua aceasta decizie, deoarece pe termen lung ar putea avea urmari nefavorabile, atunci cand nu se tine cont de anumiti factori. In cazul in care o persoana nu este absolut convinsa ca poate returna suma intreaga de bani la data scadenta, atunci cel mai bine ar fi ca aceasta sa nu realizeze imprumutul. De ademenea echipele de consultanta ale bancilor pot oricand sa sfatuiasca clientii cu privire la alegerea lor, daca acestia sunt nehotarati.

Institutiile financiare nebancare au creat credite speciale pentru pensionari, care sa ii ajute pe acestia sa iasa cu usurinta din perioadele dificile. Astfel batranii pot aplica pentru imprumuturi financiare, daca urmeaza procedeele impuse de fiecare IFN si daca indeplinesc conditiile obligatorii.  De multe ori pensiile nu acopera nevoile batranilor care au nevoie constata de ajutorul copiilor si al nepotilor. In cazul in care acestia nu sunt prezenti, costurile tratamentelor, consultatiilor medicale, rezolvarea defectiunilor in casa sau a oricarei alte probleme neprevazute, trebuie sa fie achitate din pensia incasata lunar. Acest lucru ii impinge pe batrani sa apeleze la institutiile financiare nebancare, ce au creat credite speciale de care pensionarii pot beneficia pentru a face fata situatiilor urgente. 

Articolul Sunt pensionar. Pot lua un credit? (P) a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Source link

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Steaua sus rasare: Ne-aduce-n dar gand la vremi de sarbatoare
Next post Consiliul Concurentei analizeaza sectorul Drepturilor de Autor din Romania
We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept