SUA- angajament: Finantarea cu 53 milioane de dolari fazele a doua si a treia, de lucrari preliminare pentru constructia reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda

Read Time:1 Minute, 15 Second

[ad_1]

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă, declarații de ultim moment: „Continuăm măsurile de asigurare a securității energetice, cu sprijinul partenerului nostru strategic, Statele Unite ale Americii.  Anunțul privind sprijinirea programului de dezvoltare a reactoarelor modulare mici, în care România este pionier în Europa, este urmat astăzi de vestea bună privind asigurarea finanțării pentru construirea reactoarelor 3 și 4 ale Centralei nuclearelectrice de la Cernavodă.

În prezența președintelui României, Klaus Iohannis, și a Reprezentantului Special al Președintelui SUA pentru Climă, John Kerry, la Conferința ONU privind schimbările climatice Banca de Export-Import a Statelor Unite ale Americii s-a angajat să finanțeze cu 50 milioane de dolari faza a doua, de lucrări preliminare pentru construcția celor două reactoare, și cu 3 miliarde de dolari cea de-a treia fază, de realizare propriu-zisă a proiectului. Faza a doua de realizare a reactoarelor 3 și 4 de la Centrala nucleară de la Cernavodă va demara anul viitor și se va încheia în anul 2025, iar cea de-a treia va începe în 2025 și se va încheia în anul 2030.

Aceste soluții de finanțare se înscriu în programul nostru de creștere a producției de energie electrică din surse curate, nepoluante, componentă importantă a  dezvoltării surselor noastre de energie”.

Articolul SUA- angajament: Finantarea cu 53 milioane de dolari fazele a doua si a treia, de lucrari preliminare pentru constructia reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

Source link

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Noiembrie picteaza sus, la Vf Omu: zorii de azi
Next post Aritmetica unui FURT de proportii: Au fost 208. Si-au mai ramas 28! N-a disparut ZERO-ul de la mijloc, ci… 180. De oi!
We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept