Somnul ratiunii naste monstri: Inchis, pe 24 ianuarie, si la Muzeul Judetean de Stiintele Naturii! Somn usor, ploiesteni, sa nu vi se-aplece de-atata cultura!

Read Time:1 Minute, 57 Second

[ad_1]

ÎNCHIS! E Literă de lege la Ploiești pentru… majoitatea muzeelor! Auziți?! Sănu cumva să vă treacă prin gând să luați calea culturii, să vă trimiteți pașii către vreun muzeu, de Ziua Unirii Principatelor! Numai la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie (sediul principal!) va fi deschis preț de câteva ore! În rest,… TĂCERE și lacăte pe uși! SĂ nu vi se-aplece de-atâta cultură! Să nu cumva să fie prea mare deranj!!!

Am scris despre asta, cu revoltă, deunăzi (dar și de fiecare dată când s-a întâmplat așa, pentru că, din păcate, a devenit TRADIȚIE, la PLOIEȘTI!)

Și, iată, acum vedem postată această imagine sugestivă (cu avertismentul de rigoare!) pe pagina Muzeului Județean de Științele Naturii.

DE CE ÎN ALTE ORAȘE E ALTFEL???
Vă mai oferim un exemplu, din miezul Ardealului, de astă dată. Iată ce mesaj transmite conducerea Complexului Național Muzeal ASTRA (Sibiu), instituție care, anual, se bucură de vizita a peste 360.000-370.000 de oaspeți din toate colțurile lumii:

Noi nu ne luăm liber, ca să vă ocupăm timpul liber!

În următoarele două zile Muzeul ASTRA va fi animat cu o serie de activități educaționale, din care – așa cum este firesc – veți avea multe lucruri utile de învățat.

Începem cu diafilm, povești și basme, discuții și repere!

Cu ocazia aniversării zilei de 24 ianuarie 1859, când a avut loc Mica Unire a Principatelor Române: Moldova şi Ţara Românească, sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, vă invităm să vizionaţi o serie de proiecţii de diafilme, poveşti şi basme cu tematică istorică și etnografică ce prezintă contexul Unirii de la 1859. În ,,playlist” avem Moş Ion Roată și Unirea, Vodă Cuza la Hanul Cucului, plus ateliere de storytelling, în care povestim basmele care existau în vremea unirii din 1859, adică Dănilă Prepeleac, Povestea Porcului, Ivan Turbincă și Amintiri din copilărie.

Interval orar: 10:00 – 16:00, 23 și 24 ianuarie (luni – marţi)

Locație: Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, platforma Etno Tehno Parc”.

Articolul <em>Somnul</em> ratiunii naste monstri: Inchis, pe 24 ianuarie, si la Muzeul Judetean de Stiintele Naturii! Somn usor, ploiesteni, sa nu vi se-aplece de-atata cultura! a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Source link

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post FEERIE: Un basm de Andersen, la Vf Omu, dupa 156 de ore de viscol
Next post El nu striveste „corola de minuni a lumii”: Scrisul de mana! AZI e ziua lui!
We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept