SJU PLOIESTI: Primele 7 sali de operatii ultramoderne au fost date in folosinta

Read Time:1 Minute, 42 Second

[ad_1]

Mai vin și vești bune!!! Spitalul Județean de Urgență Ploiești „Dr. Constantin Andreoiu” a dat în folosință primele 7 săli de operații ultramoderne. Alte 6 săli destinate intervenţiilor chirurgicale sunt în curs de renovare și dotare cu echipamente de ultimă generație.

Președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu a declarat: „Vrem să transformăm unitatea sanitară într-un spital al speranței, în care prahovenii să beneficieze de servicii medicale la cele mai înalte standarde. Pentru prima dată în istoria spitalului, în 2022 cheltuielile de investiții sunt mai mari decât cele de funcționare. Avem proiecte de investiții la spital finanțate din mai multe surse: din bugetul Consiliului Județean Prahova, din bugetul Ministerului Sănătății, din fonduri europene și de la companii partenere din județ. Modernizarea Spitalului Județean de Urgență Ploiești „Dr. Constantin Andreoiu” este unul dintre cele mai importante obiective ale administrației publice județene”.

Trebuie știut, în acestcontext, că unitatea medicală, aflată în subordinea Consiliului Județean Prahova, este singurul spital din zonă cu secții de chirurgie plastică, micro-chirurgie reconstructivă și tratare a pacienților cu arsuri. Cele 7 săli de operații din Blocul Operator au fost renovate și dotate cu mese de operație electrohidraulice computerizate, instalații de tratare antibacteriană și filtrare a aerului, aparate de anestezie de înaltă performanță, linii complete de chirurgie laparoscopică și platforme electrochirurgicale, aparate de determinare rapidă de gaze în sânge și electroliți, defibrilatoare, sisteme de răcire și încălzire a pacienților, aspiratoare chirurgicale, precum și sisteme de intubație dificilă videoasistate.

Investițiile în Blocul Operator de la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești „Dr. Constantin Andreoiu” vor asigura condiții superioare de salvare de vieți, recuperare rapidă, risc redus de IAAM (infecții asociate actului medical), performanță în chirurgie, confort și siguranță pentru pacient, mediu de lucru ergonomic pentru echipa ce efectuează intervenția chirurgicală.
Finanțarea modernizării sălilor de operație a fost asigurată de Consiliul Județean Prahova și de OMV Petrom.

Articolul SJU PLOIESTI: Primele 7 sali de operatii ultramoderne au fost date in folosinta apare prima dată în Prahova Medicala – informatii din domeniul medical din Prahova.

[ad_2]

Source link

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Un bagaj cu paine si haine a pus in ALERTA impresionante echipaje de pompieri, pirotehnisti si politisti, in apropierea unei unitati militare
Next post Precizari ale ITM Prahova privind salariul minim pe economie
We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept