Sectorul 2 participa la “Programul privind CASAREA AUTOVEHICULELOR UZATE”

Read Time:1 Minute, 33 Second

[ad_1]

Cunoaștem cu toții importanța creșterii calității aerului prin reducerea surselor de poluare. La nivelul României, în marile aglomeraţii urbane, poluarea este generată în principal de participarea la trafic a unui număr însemnat de autovehicule ale căror emisii nocive depăşesc cu mult normele europene.

 Tocmai de aceea, până ce Ministerul Mediului publică normele, Primăria Sectorului 2 a acționat proactiv: a adoptat, deja, prin hotărâre de Consiliu Local participarea la Programul Rabla Local și posibilitatea depunerii cererii de finanțare la Administrația Fondului de Mediu.

 Consiliul Local al Sectorului 2 a aprobat un buget estimat pentru anul 2022 în valoare de 1.500.000 lei, echivalentul a 500 de cereri de casare. Suma va putea fi modificată printr-un nou proiect de rectificare bugetară în cazul în care vor exista mai multe solicitări din partea locuitorilor Sectorului 2. Practic, obiectivul acestui program este finanțarea nerambursabilă din Fondul pentru Mediu și bugetul local, prin acordarea unui voucher în valoare de 3.000 de lei pentru fiecare autovehicul uzat cu o vechime egală sau mai mare de 15 ani, în schimbul predării acestuia spre casare.

 Unul dintre motivele pentru care ne înscriem în acest program este justificat chiar de primarul Radu Mihaiu: „Este un proiect important, sunt costuri mult mai mari de ridicat și casat mașini abandonate din partea noastră. Dacă cetățenii pot s-o facă și să primească și niște bani, vom putea scăpa de rablele de pe trotuare. Din punctul meu de vedere, redarea spațiului public și al trotuarelor este unul din lucrurile cele mai importante pe care le avem de făcut în anii următori”.

ATENȚIE: Îndată ce Ministerul Mediului publică normele, vom reveni cu informații privind pașii concreți și perioadele pentru depunerea dosarelor.

Articolul Sectorul 2 participa la “Programul privind CASAREA AUTOVEHICULELOR UZATE” apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

Source link

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post SUPER-FOTO: Ice Age impodobeste Platoul Bucegi
Next post „Glasul rotilor de tren” isi spune povestea la „Sala Coloanelor”
We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept