Se va declara STARE DE ALERTA EPIDEMICA, din pricina Gripei. Ministrul Educatiei: „Nu suntem in situatia in care să suspendam cursurile”

Read Time:1 Minute, 8 Second

[ad_1]

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, și ministrul Educației, Ligia Deca, au susținut, joi, o conferință de presă pe tema situației epidemiologice din țară. Se recomandă evitarea aglomerației, purtarea măștii de protecție în spațiile închise aglomerate, inclusiv în școli, aerisirea încăperilor, menținerea igienei.

În contextul dat, Ministrul Sănătății explicat de ce va declara „stare de alertă epidemică”, și nu propriu-zis epidemie de gripă. Rafila a spus că, dacă ar emite un ordin pentru declararea epidemiei de gripă, potrivit unei legi adoptate în timpul pandemiei de COVID, ar deveni obligatorii carantina și izolarea atât a persoanelor infectate, cât și a contacților, ceea ce ar avea impact imediat asupra activității economice.

În spitale vor fi limitate vizitele, iar orice persoană care intră în contact cu pacienții va trebui să poarte echipament de protecție.

La rândul său, ministrul Educației, Ligia Deca, a precizat că,laacest moment, „nu suntem în situația în care să suspendăm cursurile”. „Cu prevenție,cu triaj epidemiologic, eu sper ca procesul educațional să continue”, a mai spus Deca. În opinia acesteia, „conduita școlilor trebuie să fie una de prevenție”.

Articolul Se va declara STARE DE ALERTA EPIDEMICA, din pricina Gripei. Ministrul Educatiei: „Nu suntem in situatia in care să suspendam cursurile” a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Source link

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Petrolul Ploiesti a adus un mijlocas din prima liga a Serbiei
Next post Un producator international de etichete, cu fabrica in Prahova, preia o companie din Ilfov
We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept