Se plafoneaza pretul lemnului de foc!

Read Time:1 Minute, 4 Second

[ad_1]

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă vine cu vești de mare interes: „Am aprobat astăzi, în Guvern, prin Ordonanță de Urgență, plafonarea prețurilor la lemnele de foc, o măsură importantă pentru cele aproximativ 3 milioane de gospodării din România, astfel încât să-i sprijinim pe cetățeni să treacă cu bine iarna.

Măsura se aplică până la 31 martie 2023. Plafonăm prețul lemnului de foc la 400 lei/mc cu TVA inclus, al brichetelor de lemn la 1.500 lei/tonă cu TVA inclus, iar al peleților va fi plafonat la 2.000 lei/tonă cu TVA inclus.

Prin stabilirea acestor plafoane, asigurăm totodată o disciplină în comercializarea lemnului de foc și a produselor derivate, pe fondul crizei energetice actuale, și un nivel ridicat de protecție a cetățenilor în calitate de consumatori finali”.

Totodată, premierul a mai precizat: „Suntem solidari și cu frații noștri de peste Prut, pentru care am aprobat cu titlu de ajutor o cantitate de 130.000 de metri cubi de lemne de foc, conform discuțiilor pe care le-am avut în acest sens cu doamna președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu, și cu doamna prim-ministru Natalia Gavrilița”.

Articolul Se plafoneaza pretul lemnului de foc! apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

Source link

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Cei mai straluciti elevi si profesori ploiesteni, premiati de municipalitate
Next post BNR: Activitatea economica si-a incetinit considerabil cresterea in trimestrul II
We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept