SE FACE LUMINA! Ploiesti, beneficiar al unui proiect de anvergura!

Read Time:1 Minute, 39 Second

[ad_1]

Primăria Municipiului Ploiești informează comunitatea locală că a fost acceptat proiectul: ,,Creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public în Municipiul Ploiești”, ce a fost depus, prin Direcția Relații Internaționale, în cadrul programului național de finanțare nerambursabilă Iluminat public – sesiunea august 2022, derulat prin Administrația Fondului pentru Mediu.

Valoarea totală a proiectului municipalității ploieștene este de 6.051.518 lei, TVA inclus. Următoarea etapă va fi semnarea contractului de finanțare.

Scopul programului îl reprezintă îmbunătățirea calității mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin utilizarea unor corpuri de iluminat cu surse LED, care să determine o eficiență energetică ridicată și poluare luminoasă minimă.

Concret, obiectivul programului vizează modernizarea sistemelor de iluminat public, prin înlocuirea corpurilor de iluminat existente, cu un consum ridicat de energie electrică, cu un tip de corpuri de iluminat cu surse LED, completarea sistemului de iluminat public existent cu corpuri de iluminat cu surse LED (în situațiile în care stâlpii de pe tronsonul analizat nu sunt echipați cu corpuri de iluminat sau acestea sunt deteriorate/nefuncționale), extinderea sistemului de iluminat existent, precum și achiziționarea și instalarea sistemelor de telegestiune aferente obiectivelor de investiții.

Varianta constructivă de realizare a investiției se referă la crearea unui sistem de iluminat public, cu surse de lumină tip LED și sistem de telegestiune, care să se implementeze pe traseul:

• Piața Mihai Viteazul;

• Bulevardul Republicii;

• Piața Eroilor;

• Bulevardul Independenței;

• Gara de Sud;

• parțial Bulevardul București către Gara de Sud.

Autoritățile spun că „beneficiile principale oferite de iluminatul public cu surse de lumină tip LED și implicit, de sistemul de telegestiune sunt de ordin economic (reducerea consumului de energie și al costurilor), tehnologice (durabilitate, estetică și calitate superioară a luminii), dar și sociale (mai prietenos cu mediul înconjurător și siguranță rutieră sporită)”.

foto: Facebook

Articolul SE FACE LUMINA! Ploiesti, beneficiar al unui proiect de anvergura! a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Source link

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Florin Parvu, noul antrenor al Petrolului Ploiesti
Next post WOW: Fildes si molari de mamut la Ploiesti! Ii puteti vedea intr-un minunat muzeu!
We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept