Satul , la sfat cu… statul

Read Time:1 Minute, 47 Second

[ad_1]

Cea de-a 26 -a sesiune ordinară a Asociației Comunelor din România, se desfășoară în aceste zile la Bucuresti și unește 320 de primari de comune din toată țara. Cele mai importante probleme ale administrației sunt dezbătute in prezenta reprezentanților Guvernului și ai Agențiilor Naționale.

În perioada 05-08 februarie 2023, la București, se desfășoară lucrările celei de 26-a sesiuni ordinare a Adunării generale a Asociației Comunelor din România precum și Consiliul director în ședință ordinară pe semestrul I/2023.

Printre temele importante supuse dezbaterii în cursul zilei, se numără: dezvoltarea rurală în cadrul Comitetului European al Regiunilor, parteneriatul estic, salariul primarilor pe categorii de unități administrativ-teritoriale și diferențele dintre ele, numărul de consilieri locali în raport cu numărul populației, comuna cu cel mai mic număr de locuitori și altele.

Un subiect de real interes, și anume, analiza problemelor cu care se confruntă comunele din România și, implicit, autoritățile administrației publice locale ale acestora, ca urmare a unor sincope în procesul de descentralizare, precum și a unei accentuate diminuări a capacității administrative a autorităților administrației publice locale, a fost dezbătută cu reprezentanții administrației publice centrale:

▪Simona BUCURA-OPRESCU, președintele Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului din cadrul Camerei Deputaților;

▪CSEKE Attila-Zoltán, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației;

▪Ioan-Marcel BOLOȘ, ministrul investițiilor și proiectelor europene;

▪TÁNCZOS Barna, ministrul mediului, apelor și pădurilor;

▪Mircea ABRUDEAN, Șef al Cancelariei Prim-Ministrului, cu rang de ministru;

▪Laurențiu-Adrian NECULAESCU, președintele Administrației Fondului pentru Mediu, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor;

▪Dragoș-Costin TELEHUZ, Secretar de stat, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale;

▪Adrian-Ioan VEȘTEA, președintele Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR);

▪Ștefan ILIE, primarul municipiului Tulcea, județul Tulcea, consilier onorific al președintelui ACoR pentru relația cu Asociația Municipiilor din România;

▪Gheorghe-Daniel NICOLAȘ, primarul orașului Odobești, județul Vrancea, prim-vicepreședintele Asociației Orașelor din România.

Regăsiți articolul întreg accesând link-ul: https://www.acor.ro/adunarea-generala-a-acor-in-cea-de-a…/.

Articolul Satul , la sfat cu… statul a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Source link

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Bogdan Toader (PSD): Scopul final al taxei de solidaritate este de a reduce impozitarea muncii
Next post Antrenorul Nicolae Constantin si-a anuntat demisia dupa esecul cu 0-5 de la Botosani
We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept