Premierul Nicolae-Ionel Ciuca- discutii cu reprezentantii sindicatelor din domeniul Educatiei

Read Time:1 Minute, 6 Second

[ad_1]

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, marți, 13 decembrie, la Palatul Victoria, cu reprezentanți ai sindicatelor din Educație.

La discuții, alături de ministrul Educației, Ligia Deca, au participat membri ai Cancelariei Prim-Ministrului și lideri ai Federațiilor “Alma Mater”, “Spiru Haret”, Sindicatelor Libere din Învățământ.

Principalele teme au vizat în mod special salarizarea personalului didactic auxiliar și nedidactic din învățământ. Prim-ministrul a arătat că Guvernul analizează o formulă de abordare salarială unitară și echitabilă pentru sectorul educației, în corelare cu importanța strategică acordată învățământului. Această abordare se înscrie în cadrul de susținere de care se bucură Proiectul România Educată, reflectată în pachetul Legilor Educației.

“Pregătim investiții masive din PNRR pentru ca toate școlile din România să beneficieze de dotări moderne, atât în clase, cât și în laboratoare sau ateliere de practică. Valoarea totală a fondurilor alocate este de aproape un miliard de euro, bani aflați la dispoziția țării noastre în următorii trei ani. Alocăm Educației pentru anul următor  cea mai mare sumă din ultimii 30 de ani  – aproximativ 50 de miliarde de lei”, a mai anunțat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

Articolul Premierul Nicolae-Ionel Ciuca- discutii cu reprezentantii sindicatelor din domeniul Educatiei a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Source link

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Interviu cu domnul Aurelian Gogulescu, presedinte al CCI Prahova (aymedia.ro)
Next post Consiliul Judetean Prahova va restaura Palatul Culturii din Ploiesti cu fonduri europene. Investitia se cifreaza la 81 milioane de lei
We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept