„Petrolul – simbol al sportului prahovean”, in expozitie la Ploiesti

Read Time:2 Minute, 31 Second

[ad_1]

În 2023, Clubul Sportiv Petrolul Ploiești va aniversa 65 de ani de la înființare, preambulul acestui jubileu fiind marcat printr-o expoziție inedită intitulată „Petrolul – simbol al sportului prahovean”, al cărei vernisaj a avut loc vineri, 27 ianuarie, la Muzeul Petrolului din Ploiești.

Inițiativa acestui eveniment a aparținut lui Bogdan Burghelea, reprezentant al Muzeului Județean de Științele Naturii, fost sportiv și antrenor la CS Petrolul Ploiești, ea fiind sprijinită de către marii pasionați de sport Petre Apostol și Cristi Stavri.

Clubul Sportiv Petrolul Ploiești a avut, încă de la început, numeroase secții sportive, cum ar fi fotbal, gimnastică, box, înot – cu rezultate demne de remarcat la Jocurile Olimpice și la Campionatele Mondiale și Europene, ciclism, scrimă, șah, atletism, lupte, karate, patinaj viteză, popice, triatlon, tenis de masă, radioamatorism, fie despre discipline sportive care sunt mai puțin asimilate cu numele clubului, precum volei, handbal, baschet, tir, călărie, polo, rugby.

“Expoziția inaugurată la Muzeul Petrolului nu conține decât o parte a ceea ce înseamnă istoria acestui club de tradiție nu doar pentru județul Prahova, ci și la nivel national, însă nu este decât o mică parte a istoriei de 65 de ani a clubului nostru, aflat în subordinea Ministerului Sportului. Ne dorim ca toți cei care dețin astfel de obiecte de referință pentru istoria clubului să ne ofere sprijinul pentru ca expoziția din toamna acestui an, când vom marca jubileul celor șase decenii și jumătate de activitate, să fie cât mai completă”, a precizat Eduard Crîngașu, directorul CS Petrolul Ploiești.

Expoziția este organizată de Consiliul Județean Prahova, prin Muzeul Județean de Științele Naturii, și de Clubul Sportiv Petrolul Ploiești, cu sprijinul fotografului Cristi Stavri – mare pasionat de colecționarea de obiecte reprezentative din istoria fotbalului, în special a celei de la echipa de referință a județului Prahova, respectiv cu participarea lui Petre Apostol, de la JurnalistSportiv.ro.

Printre exponate se regăsesc obiecte cu autografele sportivilor, imagini și articole de arhivă, care ilustrează istoria bogată a Clubului Sportiv Petrolul. Sunt prezentate exponate sportive din viața echipei legendare de fotbal Petrolul, atât de la înființarea sa, sub denumirea de Juventus București, trecând prin toate perioadele de existență, mutarea la Ploiești, transferul la C.S. Petrolul, în 1958, până la desprinderea din cadrul clubului, în 1972. Mai sunt expuse costume de competiție, medalii și echipamente de antrenament ale marilor campioni pe care Clubul Sportiv Petrolul i-a avut la Jocurile Olimpice și pe podiumurile Campionatelor Mondiale și Europene, de-a lungul vremii, precum Corina Ungureanu (dublă campioană mondială și campioană europeană la gimnastică), Tamara Costache (campioană mondială la înot), Carmen Herea (campioană europeană la înot), Adrian Diaconu (vicecampion mondial la box amator și campion mondial la box profesionist).

Accesul pentru a vizita expoziția este gratuit, însă cu programare în prealabil, la numărul de telefon 0721.090.866.

Sursa: cspetrolulploiesti.ro

Articolul „Petrolul – simbol al sportului prahovean”, in expozitie la Ploiesti a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Source link

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Categoriile de pompe de apa si cum alegem pompa potrivita (P)
Next post Sa ne traiesti in inima si-n minte, monser! Caragiale- 171 de ani de la nastere
We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept