Pate de pasare cu… sorici, ficat de porc si E-uri cu duiumul! Investigatie InfoCons
[ad_1]
InfoCons a realizat un studiu pe baza etichetelor produselor tip pate de pasare ce se regăsesc pe piața din România. În total au fost analizate 37 de produse. Și… are motivesă tragă un SEMNAL!
Ca urmare a centralizării și analizării informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor au rezultat :
Din punct de vedere al ingredientelor regăsite:
- Din punct de vedere al procentajului de ficat:
- Ficat de pasăre se regăsește într-o proporție cuprinsă între 15 și 45% din compoziție
Din punct de vedere ingredientului principal:
- 56.76% au în compoziție prim ingredient ficatul de pasăre
- 40.54% au în compoziție prim ingredient apa
- 2.70% au în compoziție prim ingredient alt tip de carne
Din punct de vedere al altor ingrediente regăsite în compoziție:
- 18.92% au în compoziție proteină animală din/de porc
- 18.92% au în compoziție slănină
- 16.22% au în compoziție șorici
- 5.40% au în compoziție ficat de porc, proteină animală din porc și slănină
- 2.70% au în compoziție ficat de porc, proteină animală din porc, slănină și sorici
Din punct de vedere al aditivilor alimentari regăsiți în pateul de pasăre:
- 64.86% din produse au în compoziție E-uri (aditivi alimentari);
Numericul de aditivi alimentari variază între 0 – 9:
- 2.70% din produse au în compoziție 9 E-uri;
- 8.11% din produse au în compoziție 6 E-uri;
- 5.40% din produse au în compoziție 5 E-uri;
- 2.70% din produse au în compoziție 4 E-uri;
- 21.62 din produse au în compoziție 2 E-uri;
- 24.32% din produse au în compoziție 1 aditiv;
- 35.13% din produse nu au în compoziție E-uri;
Din punct de vedere al produselor ce conțin aditivi alimentari, tipurile de aditivi regăsiți frecvent sunt :
- 100% dintre produsele studiate au avut în componență nitrit de sodiu (E250);
- 33.33% dintre produsele studiate au avut în componență carmina (E120);
- 20.83% dintre produsele studiate au avut în componență caragenan (E407);
Toate produsele studiate au avut menționate pe etichetă informațiile nutriționale.
- Valoarea energetică este cuprinsa între 113 kcal și 337 kcal.
- Cantitatea de grăsimi variază între 4.3g și 30g.
- Cantitatea acizilor grași saturați este cuprinsă între 1.5g și 12g.
- Cantitatea de glucide variază între 1.85g și 9.3g, în timp ce cantitatea zaharurilor este cuprinsă între 0g și 3.4g.
- 56.41% din produsele analizate nu conțin fibre.
- Cantitatea de proteină se situează între 9g și 11.5g pentru produsele studiate.
- Cantitatea de sare s-a situat între 1g și 1.6g.
Cum poți afla toate informațiile de pe etichetele produselor într-o secundă?
Descarcă și tu GRATUIT aplicația InfoCons și află numericul de aditivi alimentari, cantitatea de zahăr, cantitatea de sare și numărul de calorii din produsele scanate. Dacă ești la cumpărături sau acasa, scanează eticheta produselor pe care vrei să le consumi, pentru a afla tot ce trebuie să știi despre produsele respective.
Sorin Mierlea, președintele InfoCons a declarat: „Încercăm să mâncăm mai ușor și alegem de cele mai multe ori un pate cu o felie de pâine, poate puțină margarină și, de ce nu?!- o salată de roșii. Dar ne-am gândit să citim eticheta pateului? De foarte multe ori, din păcate, găsim pateuri ce conțin foarte multe E-uri, aditivi si coloranți. Am citit noi etichetele pentru tine, am făcut o radiografie și, înainte de a cumpăra, măcar citiți studiul pentru produsele tip pate de pasăre.Descărcați aplicația gratuită InfoCons, scanați codul de bare și alegeți în cunoștință de cauză dacă vreți un pate cu cât mai puține E-uri, aditivi, coloranți, conservanți, sare și zahăr.”
foto: Facebook
Articolul <strong>Pate de pasare cu… sorici, ficat de porc si E-uri cu duiumul! Investigatie InfoCons</strong> a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.
[ad_2]
Source link