Parada militara, IN PREMIERA, la un pas de Km 0 al Ploiestilor! A, sa nu uitati de.. fasolea cu carnati!

Read Time:2 Minute, 36 Second

[ad_1]

PREMIERĂ: Parada militară de 1 Decembrie va fi organizată între Catedrala Sf. Ioan Botezătorul (Piața Eroilor) și Palatul Culturii Ploiești.

Reamintim, așa cum e și firesc, Primăria municipiului Ploiești și Garnizoana Ploiești organizează o serie de ceremonii militare și manifestări dedicate Zilei Naționale a României, în data de 01 decembrie 2022.

Astfel, acțiunile dedicate Zilei Naționale a României se vor desfășura în rondul din fața sediului municipalității (Piața Eroilor nr. 1A), în data de 01 decembrie 2022, începând cu ora 11.00, iar la eveniment vor participa oficialități locale, parlamentari ai județului Prahova, personal militar.

„Parada militară, dedicată Zilei Naționale a României, va începe din fața Catedralei “Sf. Ioan Botezătorul” și se va derula în jurul rondului Pieței Eroilor, urmând să se încheie în zona din fața Bibliotecii Județene “Nicolae Iorga”.

 Ulterior, tehnica militară va fi dispusă în zona carosabilă din fața Bibliotecii Județene “Nicolae Iorga”, pentru putea fi admirată în cadrul unei expoziții, care va fi deschisă pentru publicul larg, până la ora 14.00.

Precizăm că, deși aceste manifestări se organizau, în anii precedenți, în perimetrul statuii ecvestre a voievodului Mihai Viteazul, administrația publică ploieșteană a stabilit ca, începând din acest an, parada militară și ceremoniile militare să se desfășoare în zona centrală a orașului nostru, pentru a nu se mai bloca accesul autovehiculelor înspre două artere principale de circulație, care asigură legătura directă între cartiere, respectiv Bulevardul Republicii și strada Gheorghe Doja”, transmit autoritățile locale.

A, și nu uită reprezentanții administrației să anunșe încă o dată că…

În finalul ceremoniilor organizate în prima parte a zilei de 1 Decembrie, municipalitatea îi invită pe ploieșteni să deguste un pahar de vin fiert și faimoasa fasole cu cârnați, la o masă tradițională, ce va fi organizată în spațiul parcării publice dintre Parcul “Toma Socolescu” și Palatul Culturii Ploiești.

Se vor asigura 5500 de porții de fasole cu cârnați și 1500 litri de vin fiert pentru cei care vor fi prezenți la ospățul festiv.

În seara zilei de 1 Decembrie, începând cu ora 19.00, ploieștenii vor putea admira un alt moment emoționant, respectiv o frumoasă ceremonie militară de retragere cu torțe a trupelor, care se va desfășura cu plecare de pe esplanada Palatului Culturii.

ATENȚIE: În contextul organizării manifestărilor dedicate sărbătoririi Zilei Naționale a României, s-au stabilit și o serie de restricționări în circulația rutieră din centrul orașului nostru.

Astfel, în data de 01 decembrie 2022, în intervalul orar 10.00 – 14.00, se va închide circulația rutieră în Piața Eroilor (inclusiv în sensul giratoriu din fața Catedralei ″Sf. Ioan Botezătorul″) și pe tronsonul Bulevardul Republicii, până la intersecția cu strada Erou Călin Cătălin. De asemenea, se va elibera și perimetrul parcării dintre Parcul “Toma Socolescu” și Palatul Culturii Ploiești.

Municipalitatea le mulțumește conducătorilor auto pentru înțelegere și le recomandă să utilizeze rute ocolitoare de circulație, în perioada de timp menționată.

Articolul Parada militara, IN PREMIERA, la un pas de Km 0 al Ploiestilor! A, sa nu uitati de.. fasolea cu carnati! a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Source link

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post PNRR: Se pot depune proiecte pentru obtinerea finantarii pentru investitii in dezvoltarea capacitatilor de stocare a energiei electrice (baterii)
Next post Anuntul ITM Prahova in legatura cu zilele libere din aceasta saptamana
We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept