Oportunitate de cooperare transnationala finantata din fonduri INTERREG, in dezbate la Brasov. Detalii…

Read Time:1 Minute, 44 Second

[ad_1]

„Am găzduit astăzi, la sediul Consiliului Judeţean Braşov, o sesiune de informare organizată la Braşov de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, având ca temă prezentarea Programului pentru Regiunea Dunării 2021-2027, o oportunitate de cooperare transnaţională finanţată din fonduri INTERREG.

Evenimentul mi-a prilejuit întâlnirea cu domnul secretat de stat Daniel Surdu, coordonatorul Programului, căruia i-am prezentat rezultatele pe care le-am obţinut la nivelul CJ Braşov în accesarea fondurilor europene disponibile în perioada 2014-2020 pe toate axele financiare eligibile, şi anume:

*POR – modernizarea infrastructurii rutiere, 4 proiecte în valoare de aproximativ 300

milioane lei;

*POR – domeniul sanitar, 9 proiecte în valoare de aprox. 200 milioane lei;

*POIM – domeniul gaze medicale – 1 proiect de aprox. 5 milioane lei;

*POIM – gestionarea crizei COVID – 3 proiecte de aprox. 62 milioane de lei;

*POAT – 1 proiect în valoare de 2.350.000 lei;

*POCA – 4 proiecte de aprox. 7 milioane lei;

*Interreg Europe – 1 proiect pentru turism durabil de 226.000 euro;

*Comisia Europeană – Programul DEAR – 1 proiect de aprox. 120.000 euro (People&Planet: a Common Destiny);

*Ministerul Mediului Germania – Iniţiativa Europeană pentru Schimbări Climatice EUKI – 1 proiect de aprox. 100.000 euro (HINGE).

Consider că proiectele de cooperare regională sunt foarte utile, existând un potențial de replicare în România a bunelor practici din alte regiuni europene, evident cu adaptările de rigoare.

Plusvaloarea Programului pentru Regiunea Dunării 2021-2027 este dată de cooperarea și parteneriatul în dezvoltarea de proiecte, precum şi de faptul că el facilitează relaţionarea tuturor părților interesate în vederea unei utilizări mai eficiente a resurselor existente.

Vreau să mulţumesc Ministerului Dezvoltării pentru sprijinul oferit în a ne familiariza cu acest program de finanțare şi îmi doresc să avem cât mai multe proiecte accesate în exerciţiul financiar 2021-2027”, a transmis Adrioan Ioan Veștea- președintele Consiliului Județean Brașov.

Articolul Oportunitate de cooperare transnationala finantata din fonduri INTERREG, in dezbate la Brasov. Detalii… apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

Source link

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post PSD si-a ales presedintii de organizatie la Blejoi, Balta Doamnei si Provita de Jos
Next post Peste 35.000 de conturi create pe FRF.tv; aceasta va deveni aplicatie TV
We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept