Numarul firmelor cu capital strain nou infiintate in Romania a crescut in primele 10 luni din 2022 cu peste 30%. Cifre puse in lumina de premier

Read Time:1 Minute, 50 Second

[ad_1]

„În urma discuțiilor cu dumneavoastră și cu alți reprezentanți ai mediului de afaceri, au dus la o creștere-record a investițiilor străine în țara noastră în anul trecut. Potrivit datelor oficiale ale BNR, fluxul de investiții străine directe a fost de 9,4 miliarde de euro în primele 10 luni și va ajunge la peste 11 miliarde de euro pentru întreg anul 2022, cu aproape 2 miliarde euro peste valorile înregistrate în anul 2008, considerat cel mai bun reper în acest sens.

Sunt cifre-record care confirmă încrederea investitorilor în măsurile luate de Guvern și nu pot decât să mă bucur că am reușit să construim această relație de încredere.

În plus, numărul firmelor cu capital străin nou înfiinţate în România a crescut în primele zece luni din anul 2022 cu peste 30% comparativ cu perioada similară a anului 2021, ajungând la 6.175 de firme noi, conform datelor centralizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.

Acești indicatori ne arată că marii investitori văd clar perspectivele de creştere pe termen lung ale economiei româneşti şi includ România în strategiile lor de investiții”.

„România s-a clasat pe locul al 16-lea din 32 de țări în clasamentul țărilor cele mai atractive pentru investiții în 2022, depășind țări precum Ungaria şi Cehia și se află aproape de Polonia.

Sunt date care ne bucură și ne încurajează să continuăm măsurile pro-investiții, pro-business. Știm cu toții că investițiile străine contribuie direct la dezvoltarea economică a țării, creează noi locuri de muncă și au un efect catalizator pentru economie, pentru că în jurul lor se formează lanțuri de furnizori și se dezvoltă companii locale care creează la rândul lor noi locuri de muncă și aduc prosperitate în comunitățile locale.

Acestea sunt argumente importante care ne determină să susținem în continuare investițiile în economia românească”.

 Sunt acestea, cu siguranță, declarațiile de impact făcute marți de premierul Nicolae-Ionel Ciucă în fața Consiliului Investitorilor Străini.

Articolul Numarul firmelor cu capital strain nou infiintate in Romania a crescut in primele 10 luni din 2022 cu peste 30%. Cifre puse in lumina de premier apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

Source link

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Companiile de profil, interesate de reabilitarea a 50 de kilometri de tramvai in capitala
Next post Infrastructura rutiera, prioritate pentru adminsitratia Sectorului 2
We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept