Muncitori romani, fraudati de catre compatrioti in Norvegia! Au luat credite in locul lor, cu documente furate. Sfaturi de la ITM Prahova

Read Time:2 Minute, 4 Second

[ad_1]

În vederea conştientizării cetăţenilor români cu privire la drepturile, obligaţiile şi riscurile la care se expun în demersul de căutare a unui loc de muncă în străinătate, precum şi al prevenirii situaţiilor de abuz cu care cetăţenii români se pot confrunta, Inspecţia Muncii aduce la cunoștința celor interesați informații primite de la Ambasada României la Oslo, cu scopul de a nu cădea victime ale înșelătoriilor și exploatării prin muncă pe teritoriul Norvegiei.

Potrivit acestor informații, cetățeni români, aflați la muncă pe teritoriul Regatului Norvegiei, au fost fraudați de compatrioți, care, la adăpostul firmelor pe care le conduc, le-au furat cartea de identitate bancară angajaților și au accesat credite foarte mari, la diferite instituții de credit din Norvegia, în numele și pentru angajatul lor. Mulți dintre aceștia au rămas în continuare cu datorii de sute de mii de euro, sume pe care nu au posibilitatea să le achite. În timp ce plățile au ajuns către angajator, facturile și creanțele de colectare a datoriilor ajung la muncitorul imigrant. Metodele folosite de fraudatori sunt: falsificarea foilor de salariu, falsificarea identității prin atribuirea de funcții de conducere în firme sau, în cazuri mai elaborate, constituirea de firme în numele victimei. „Falsificatorii” solicită 20-30% din sumă, copie după pașaport, CNP norvegian și token bancar. Pe lângă suma stabilită de comun acord, fraudatorii „împrumută” alte sume considerabile fără știința, dar cu documentele păgubitului.

În scopul evitării exploatării cetățenilor români, pentru o diseminare la scară largă a informaţiilor de interes public, Inspecţia Muncii a elaborat materialele informative care vor fi comunicate prin intermediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova şi al Instituţiei Prefectului judeţului Prahova primăriilor din judeţ în vederea afişării acestora la propriul sediu.

Reamintim faptul că pe site-ul ITM Prahova pot fi vizualizate informații privind munca în străinătate și lista societăţilor prahovene acreditate pentru plasarea forţei de muncă în străinătate, aceasta putând fi accesată la următorul link: http://www.itmprahova.ro/NEW/sectiune2/rm/agenti_plasare.pdf .

Recomandăm tuturor cetăţenilor prahoveni care doresc să lucreze în străinătate să parcurgă materialele informative mai sus indicate, iar în situaţia în care au neclarităţi să se adreseze  personalului Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova în vederea îndrumării.

Articolul Muncitori romani, fraudati de catre compatrioti in Norvegia! Au luat credite in locul lor, cu documente furate. Sfaturi de la ITM Prahova a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Source link

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post EXCLUSIV: Ce palme trage Oradea Ploiestilor! Acolo, statisticile releva ZECI DE MII DE VIZITATORI. Somn usor, ploiesteni!
Next post Bunicii, platiti de stat pentru ca au grija de nepoti! INITIATIVA LEGSILATIVA
We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept