Ministrul Economiei, la COS Targoviste. Se anunta un plan de investitii de 500.000.000 de euro

Read Time:1 Minute, 40 Second

[ad_1]

Vizită, astăzi, a ministrului Economiei, dl. Florin Spătaru, la COS Târgoviște.

  Ce trebuie știut? Aflăm de la Cristian Daniel Stan, primarul municipiului:

 După achiziționarea Combinatului de Oțeluri Speciale (COS) Târgoviște la începutul anului, Grupul Beltrame a început, în luna iunie, producția de oțel beton la Târgoviște, dar și în România, în același timp, la noi în țară neexistând o altă unitate de producție de acest tip. De 2 ani jumătate România nu mai produsese nici măcar un kg de oțel beton.

 În urmă cu numai câteva zile, conducerea investitorului italian a aprobat o finanțare de 350.000.000 de euro pentru construirea unei noi oțelării, în paralel cu retehnologizarea capacităților existente. 

Planul de investiții al producătorului presupune un aport financiar de aproximativ 500.000.000 de euro, conturându-se astfel poate cea mai mare investiție din judeţul Dâmboviţa de după Revoluţia din decembrie 1989 și realizarea uneia dintre cele mai moderne capacități de producție a oțelului din lume.

 În acest context, în anul 2023 fabrica din Târgoviște va asigura jumătate din necesarul intern de oțel-beton pentru construcții, reducând într-o măsură considerabilă dependenţa României de importuri ți contribuind la echilibrarea balanței comerciale a țării noastre.

 Salut disponibilitatea domnului ministru în direcția elaborării unui plan de măsuri care să vizeze, pe de o parte, sprijinirea marilor consumatori în asigurarea cantităților de energie iar, pe de altă parte, identificarea unei soluții de acordare a unui ajutor de stat producătorului de oțel târgoviștean.

 Sunt vești excelente pentru industria dâmbovițeană, poate cele mai bune din ultimele 3 decenii, în condițiile în care, o infuzie de capital de câteva sute de milioane de euro, va reașeza orașul nostru pe harta metalurgiei europene, iar producătorul de oțel va redeveni principalul pion al economiei locale!

Articolul Ministrul Economiei, la COS Targoviste. Se anunta un plan de investitii de 500.000.000 de euro apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

Source link

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Noapte cu… surprize la Biblioteca Judeteana ”Nicolae Iorga”
Next post Bogdan Toader: „Dispare, in sfarsit, dosarul cu sina!”
We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept