JALE in mai multe locuri de joaca din Bucuresti! S-au dat amenzi!

Read Time:2 Minute, 1 Second

[ad_1]

Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Municipiul București a realizat, în data de 30 septembrie 2022 o serie de acțiuni de control în 6 parcuri administrate de ALPAB (Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București), instituție aparținând Primăriei Capitalei, pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legii, în domeniu.

Parcurile verificate sunt: Tineretului, Carol I, Cișmigiu, Izvor, Circului și Herăstrău.

Trebuie spus, însă, că, din nefericire, fenomenul vandalizăriii locurilor de joacă este tot mai prezent și în alte orașe- unele chiar reședințe de județ.

Concret, în urma controlului, au fost constatate nereguli de către comisarii CPCMB, în toate locațiile verificate, motiv pentru care ALPAB a fost sancționat cu:

– Amendă convențională în valoare de 10.000 lei

– Propunere de închidere a locurilor de joacă aferente parcurilor mai sus mentionate, pentru o perioadă cuprinsă între 6 și 12 luni.

Abaterile constatate au fost:

– Existența covorului anti-impact (tartan) depreciat, cu denivelări și bucăți lipă;

– Existența unor tobogane cu pantă de alunecare și tubulatură metalică (interzise prin HG 435/2010). Tubulatura aferentă toboganelor prezenta o distanță foarte mare între îmbinări;

– Folosirea unor echipamentele tehnice care prezentau un grad de uzură ridicat, depreciate, rupte, cu bucăți lipsă, cu urme masive de rugină, cu șuruburi fără protecție.

„Singura diferență între a fi părinte și a fi funcționar public este că, în ultima dintre ipoteze, trebuie să fii părintele tuturor copiilor ce au nevoie de tine și de munca pe care o desfășori în folosul comunității.

A te duce astăzi cu copilul în parc a devenit o acțiune de curaj.

Pare că, alături de pachețel, trebuie să îi iei celui mic și, Doamne ferește, o trusă medicală.

Amenda pe care astăzi suntem nevoiți să o aplicăm Primăriei Generale reprezintă un strigăt al părinților adresat celor care au înlocuit acțiunea cu scuza.

Mi-ar fi plăcut să pot face mai mult, dar pare că nici cei mici, nici noi nu putem determina o schimbare.

Îmi cer eu scuze în numele celor care, spre deosebire de noi, se ascund în birouri”, a scris pe contul său de facebook Paul Anghel- Director General Direcţia Generală Control şi Supraveghere Piaţă şi Armonizare Europeană ANPC.

Foto: Paul Anghel- Director General Direcţia Generală Control şi Supraveghere Piaţă şi Armonizare Europeană ANPC.

Articolul JALE in mai multe locuri de joaca din Bucuresti! S-au dat amenzi! apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

Source link

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice ne reaminteste cat de pretiosi, unici si minunati sunt bunii nostri. Se aude si la Ploiesti si-n Prahova?!
Next post Chiar asa: de ce n-am scrie ca azi e ZIUA INTERNATIONALA A MUZICII? Ea ne inspira, ne educa, ne invata ce inseamna sa creezi, muncesti, sa iubesti
We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept