Intereseaza pe cineva? Doua personalitati din sfera culturii, in public, la concertul de joi la Filarmonica

Read Time:2 Minute, 48 Second

[ad_1]

Interesează pe cineva?! Știți de ce întrebăm?! Pentru că vedem atâta bagatelizare a tot și toate pe rețelele de socializare și-n viața reală, atâta bâlci de doi lei și cinci bănuți, atîata scandal și-atâta manelizare a orice, oricum, oricât, ațâția… armăsari ițiți din niște amărâți de țânțari, atâtea subiecet artificiale și-atâta bârfă și-atâta NONVALOARE, încât normalitatea pare undeva, hăt, poate într-un alt spațiu, într-un alt univers… Și NU, NU batem câmpii- cum sigur vor opina unii sau alții. Dar vedem cum răsar aiurea subiete sau idei de… mucava, scandaluri, manelisme, bârfe, dar cei care le dau scânteie, cei care fabrică toate astea și care, culmea, se dau mari „culturali”, mari… implicați/interesați de social, de cultural, de… educație nu citesc o literă dintr-un articol din presă trecut la capitolul cultură/educație. NUUU! NEINTERESANT! Dar ia să fie ceva de scandal, sau de născut/ițit cine știe ceidei năstrușnice care, fie vorba între noi, n-au nicio legătură cu realitatea, ia să fie vreo sămânță de bârfă sau de cine știe ce scandal pe orice temă… ia să fie de vreo „conspirațiune” sau cine știe ce interpretări a nu știu ce… și-atunci sar acre mai de care și aproape că țipă, nu zic, că ei vor să se implice, că pe ei îi interesează ce se-ntâmplă în oraș, că ei vor să (SE) facă (atenție! La nunața de reflexiv). Dar NU scot o vorbă de cultură, educație… (N.R. NU vorbim aici de autorități, de persoane PUBLICE!). NU! Vorbim d eaceia care „se dau” mult mai mult decât ceea cesunt și pentru care CULTURA… nu există!)

Dar să vă spunem ce motiv de bucurie, de mândrie, am avea…

Două personalități de seamă ale culturii românești au onorat cu prezența, joi seară, emoționantul concert simfonic dedicat, la Filarmonica ploieșteană, sărbătoririi Zilei Unirii Principatelor Române: criticul de film Irina-Margareta Nistor și Claudia Robu– reputat jurnalist.

Decorată cu Medalia Carol I și distinsă cu Ordinul Artelor și Literelor al Republicii Franceze în grad de Ofițer, Irina Margareta Nistor este, din 2002, membru în juriul de preselecţie al Festivalului Internaţional de Film Dakino și, din 2007, la Festivalul Anonimul.

Redactor- apoi coordonator al Jurnalului Cultural (TVR Cultural), Claudia Robu a fost premiantă a două concursuri naţionale: „Ionel Perlea” şi „Mihail Jora”, care erau organizate la un moment dat de către Uniunea Criticilor, Redactorilor şi Realizatorilor Muzicali din România.

Invitatele au asistat la unul dintre cele mai inspirate concerte, cu un profund mesaj, eveniment ce a oferit pagini de aur din creația muzicală românească: Concertul pentru pian și acordeon de S. Păutza, Hora Staccato de G. Dinicu, Dans țărănesc de C. Dimitrescu, 6 dansuri românești de B. Bartok, 3 dansuri românești de T. Rogalski, 4 dansuri românești de T. Brediceanu, Dansuri simfonice de P. Constantinescu, Balada de C. Porumbescu și Balada de George Enescu. La pupitrul dirijoral al orchestrei simfonice a Filarmonicii s-a aflat Alexandru Ilie, iar soliști au fost Gabriel Croitoru (vioară), Ioana Maria Lupascu (pian) și Fernando Mihalache (acordeon).

Articolul Intereseaza pe cineva? Doua personalitati din sfera culturii, in public, la concertul de joi la Filarmonica a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Source link

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post CAND VREI, POTI! Si… chiar SALVEZI VIETI! Cum a scapat din ghearele mortii un localnic din Bustenari?!
Next post Cum se desfasoara traficul aerian pe Aeroportul Henri Coanda dupa caderea zapezii din ultimele doua zile
We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept