In sfarsit, „SE MISCA” ceva: Investitie de 36.714.300 lei, fara TVA, pentru fluidizarea traficului intre Gara de Sud si Gara de Vest

Read Time:1 Minute, 54 Second

[ad_1]

Primăria Municipiului Ploiești anunță că inițiat procedura de licitație deschisă ce are ca obiect “ASIGURAREA MOBILITĂȚII TRAFICULUI PRIN PRELUNGIREA LEGĂTURII RUTIERE ȘI DE TRANSPORT PUBLIC ÎNTRE GARA DE SUD ȘI GARA DE VEST (STRADA LIBERTĂȚII), INCLUSIV LUCRĂRI DE REABILITARE A DOMENIULUI PUBLIC AL PIEȚELOR GĂRILOR – ETAPA I”, COD SMIS 127644.

Valoarea estimată a contractului de lucrări este de 36.714.300 lei, fără TVA.

Proiectul de investiții despre care ne dă de veste municipalitatea se derulează în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, AXA PRIORITARĂ 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, PRIORITATEA DE INVESTIȚII 4e – Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilității urbane multimodale durabile și a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare, OBIECTIVUL SPECIFIC 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

Principalele lucrări care se vor executa în cadrul acestui proiect sunt următoarele:

• Amenajare Piața 1 Decembrie 1918 (zona Gara de Sud);

• Amenajare zona Gării de Vest;

• Construire Clădire Stație de Așteptare (zona Gara de Sud);

• Construire Park & Ride în Piața 1 Decembrie 1918 și zona Gării de Vest;

• Stații de așteptare călători;

• Pasaj Pietonal Subteran (zona Gara de Sud);

• Rețea de contact troleibuz în Piața 1 Decembrie 1918 și zona Gării de Vest;

• Sistematizare, desființări, creare și refacere accese;

• Amenajări protecția mediului;

• Devieri, refaceri, protejări rețele edilitare în zona Piața 1 Decembrie1918;

• Devieri, refaceri, protejări rețele edilitare în zona Gării de Vest;

• Branșamente.

Autoritățile sunt astfl, convinse că prin implementarea acestui proiect se va asigura o modernizare sistematizată a infrastructurii rutiere locale.

Investiția derulată de administrația publică ploieșteană va permite o fluidizare a traficului rutier din oraș, prin realizarea unei legături eficiente și directe între zonele de Vest și Sud și reconfigurarea infrastructurii zonelor incluse în proiect.

Totodată, concretizarea acestui obiectiv va conduce la o reducere a emisiilor de carbon, prin degrevarea traficului rutier din centrul urban.

Articolul In sfarsit, „SE MISCA” ceva: Investitie de 36.714.300 lei, fara TVA, pentru fluidizarea traficului intre Gara de Sud si Gara de Vest a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Source link

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post SJU PLOIESTI: Primele 7 sali de operatii ultramoderne au fost date in folosinta
Next post Bogdan Toader: Cazierul judicar se va elibera si in format electronic
We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept