In luna decembrie 2022, ITM Prahova a aplicat amenzi in valoare de 283.000 lei

Read Time:1 Minute, 47 Second

[ad_1]

Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a desfăşurat, în luna decembrie 2022, 252 de acţiuni de control în domeniul de competenţă. În timpul controalelor au fost aplicate sancțiuni contravenționale constând în avertismente sau, în situaţiile în care s-a constatat ca faptele au avut un grad de pericol social concret ridicat, cu amenzi contravenţionale, valoarea totală a amenzilor contravenţionale aplicate în luna decembrie 2022 fiind de 283.000 lei.

În domeniul relaţiilor de muncă, s-au efectuat 169 de controale, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 224.000 lei. Cu ocazia controalelor efectuate, inspectorii de muncă au depistat 9 persoane care prestau muncă nedeclarată şi au sancţionat angajatorii cu amenzi în valoare totală de 180.000 lei.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă a fost efectuat un număr de 83 de controale, aplicându-se 11 avertismente și amenzi în valoare de 57.500 de lei. Angajatorii au comunicat către ITM Prahova 26 de evenimente, în urma cercetărilor urmând să se stabilească caracterul acestora, respectiv dacă sunt accidente de muncă sau accidente în afara muncii. De asemenea, inspectorii de muncă au dispus oprirea din funcţiune a șase echipamente de muncă pentru că exista pericol de accidentare.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova vrea pe această cale să asigure toate persoanele interesate de disponibilitatea totală pentru lămurirea oricăror probleme legate de relațiile de muncă sau de securitatea și sănătatea în muncă, conform atribuțiilor specifice încredințate de legiuitor instituției noastre, continuând să depună eforturi în vederea sprijinirii dezvoltării unor relații armonioase între angajați și angajatori, bazate pe respect reciproc și respectarea tuturor principiilor și normelor legale în vigoare. Totodată, Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova va continua acţiunile de verificare şi îndrumare, va fi o prezenţă constantă în comunitate şi nu va ezita să sancţioneze abaterile de la normele în vigoare”, se arata intr-un comunicat de presa al institutiei.

Articolul In luna decembrie 2022, ITM Prahova a aplicat amenzi in valoare de 283.000 lei a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Source link

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post EXCLUSIV: Ioana Cristiana Andreescu, de la Liceul Carmen Sylva Ploiesti, a incantat publicul din Germania intr-un concert caritabil
Next post GALATI: Proiecte de 123 milioane de euro, aprobate pana acum prin PNRR
We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept