Important e sa te pui in starea de a face: Anul trecut, Consiliul Judetean Cluj a derulat lucrari de modernizare si intretinere de 35 de drumuri judetene

Read Time:1 Minute, 59 Second

[ad_1]

Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, împreună cu conducerea Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat al Județului, au analizat situația lucrărilor de modernizare și reabilitare, respectiv de întreținere a🛣 drumurilor județene, derulate în cursul anului 2022.

𝐀𝐥𝐢𝐧 𝐓𝐢𝐬̦𝐞, 𝐩𝐫𝐞𝐬𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭𝐞𝐚𝐧 𝐂𝐥𝐮𝐣: „𝐴𝑗𝑢𝑛𝑠𝑖 𝑙𝑎 𝑚𝑜𝑚𝑒𝑛𝑡𝑢𝑙 𝑏𝑖𝑙𝑎𝑛𝑡𝑢𝑙𝑢𝑖, 𝑝𝑢𝑡𝑒𝑚 𝑐𝑜𝑛𝑠𝑡𝑎𝑡𝑎 𝑓𝑎𝑝𝑡𝑢𝑙 𝑐𝑎 𝑝𝑒 𝑝𝑎𝑟𝑐𝑢𝑟𝑠𝑢𝑙 𝑎𝑛𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑝𝑟𝑒𝑐𝑒𝑑𝑒𝑛𝑡 𝑎𝑚 𝑟𝑒𝑢𝑠𝑖𝑡 𝑠𝑎 𝑎𝑐𝑡𝑖𝑜𝑛𝑎𝑚 𝑝𝑒 𝑢𝑛 𝑛𝑢𝑚𝑎𝑟 𝑚𝑎𝑟𝑒 𝑑𝑒 𝑑𝑟𝑢𝑚𝑢𝑟𝑖 𝑠𝑎𝑢 𝑠𝑒𝑐𝑡𝑜𝑎𝑟𝑒 𝑑𝑒 𝑑𝑟𝑢𝑚𝑢𝑟𝑖, 𝑚𝑎𝑖 𝑒𝑥𝑎𝑐𝑡 35, 𝑡𝑜𝑡𝑎𝑙𝑖𝑧𝑎𝑛𝑑 𝑝𝑒𝑠𝑡𝑒 433 𝑑𝑒 𝑘𝑖𝑙𝑜𝑚𝑒𝑡𝑟𝑖. 𝑁𝑒 𝑣𝑜𝑚 𝑎𝑥𝑎, 𝑖𝑛 𝑐𝑜𝑛𝑡𝑖𝑛𝑢𝑎𝑟𝑒, 𝑝𝑒 𝑑𝑒𝑧𝑣𝑜𝑙𝑡𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑖𝑛𝑓𝑟𝑎𝑠𝑡𝑟𝑢𝑐𝑡𝑢𝑟𝑖𝑖 𝑟𝑢𝑡𝑖𝑒𝑟𝑒, 𝑎𝑠𝑡𝑓𝑒𝑙 𝑖𝑛𝑐𝑎𝑡 𝑠𝑎 𝑎𝑠𝑖𝑔𝑢𝑟𝑎𝑚 𝑐𝑙𝑢𝑗𝑒𝑛𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑐𝑜𝑛𝑑𝑖𝑡𝑖𝑖 𝑜𝑝𝑡𝑖𝑚𝑒 𝑑𝑒 𝑐𝑖𝑟𝑐𝑢𝑙𝑎𝑡𝑖𝑒.”

În ceea ce privește investițiile din cadrul programelor de lucrări de modernizare și reabilitare, în cursul anului 2022 Consiliul Județean a desfășurat  lucrări pe 12 drumuri sau sectoare de drumuri județene, vizând o lungime totală de 210,3 kilometri.

La capitolul lucrări de întreținere, în anul recent încheiat s-a acționat prin așternerea de 🚗covor asfaltic, reparații și alte categorii de operațiuni necesare menținerii condițiilor tehnice corespunzătoare, pe 23 de drumuri sau sectoare de drumuri județene, cu o lungime totală vizată de 223,6 kilometri. Dintre aceștia, 40,8 kilometri au fost și asfaltați.

De asemenea, în cadrul lucrărilor de întreținere având ca obiect ”Asigurarea funcționalității scurgerii apelor prin lucrări de întreținere pentru refacerea/realizarea de podețe la drumuri laterale, șanțuri pereate sau accese la gospodării/proprietăți pe drumurile județene din județul Cluj”, au fost finalizate 2.085 de accese la proprietăți.

Proiectul prevedea realizarea a 2.084 de accese la proprietățile situate pe nu mai puțin de 15 drumuri județene. Numărul celor efectiv realizate a depășit deja obiectivul inițial, Consiliul Județean Cluj luând în calcul posibilitatea realizării a încă 1.000 de accese, acolo unde situația impune acest lucru.

De precizat, de asemenea, că în 2022 au fost executate lucrări de marcaje rutiere pe 47 de drumuri sau sectoare de drumuri județene, cu o lungime totală însumată de 651,3 kilometri. De asemenea, au fost realizate și 64 de treceri de pietoni pe raza a nu mai puțin de 23 de localități situate pe 13 drumuri județene.

Foto: domeniulpublicturda.ro

Articolul Important e sa te pui in starea de a face: Anul trecut, Consiliul Judetean Cluj a derulat lucrari de modernizare si intretinere de 35 de drumuri judetene apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

Source link

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Ploiesti, „raiul” intersectilor inteligente?! S-ar putea! Cu 6,3 milioane de lei
Next post BNR anunta majorarea ratei dobanzii de politica monetara la nivelul de 7,00 la suta pe an, de la 6,75 la suta pe an
We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept