Guvernul a dat UNDA VERDE majorarii punctului de pensie. Explicatii din partea Ministrului Finantelor

Read Time:1 Minute, 38 Second

[ad_1]

Adrian Câciu, ministrul Finanțelor- declarații joi seară, în cadrul briefing-ului depresă de după ședința de Guvern: „ Astăzi am aprobat cinci acte normative care creează cadrul pentru finanţarea României în 2023, respectiv ordonanţa de măsuri fiscal-bugetare, valabilă pentru 2023, Strategia fiscal-bugetară pentru anii 2023-2025, legea plafoanelor bugetare, legea bugetului de stat, legea bugetului asigurărilor sociale de sat – proiecte de legi care vor merge începând din această seară spre Parlament, în vederea dezbaterii şi votării de către forul legislativ suprem”.

Referindu-se la domeniul pensiilor și al altor drepturi de asistență social, ministrul a anunțat: „majorarea punctului de pensie începând cu 1 ianuarie 2023 în sistemul public de pensii, de la 1586 la 1.785 de lei; indexarea pensiilor militare de stat cu rata inflației, respectiv 5,1, rata inflației din anul 2021, la care se adaugă un procent suplimentar, în funcție de data stabilirii drepturilor de pensie și tranșele valorice ale acestora; majorarea indemnizației sociale minime pentru pensionari, de la 1.000 de lei la 1.125 de lei; acordarea unui ajutor financiar pensionarilor din sistemul public de pensii, pensionarilor din sistemul pensiilor militare de stat și beneficiarilor de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii, casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare nu depășesc 3.000 de lei astfel: în cuantum de 1.000 de lei, dacă nivelul veniturilor lunare este de până la 1.500 de lei, în cuantum de 800 de lei, dacă nivelul veniturilor lunare este cuprins între 1.501 lei și 2.000 de lei, în cuantum de 600 de lei, dacă nivelul veniturilor lunare este între 2.001 și 3.000 de lei. Ajutorul se acordă în două tranșe egale, în lunile ianuarie și octombrie 2023.

Articolul  Guvernul a dat UNDA VERDE majorarii punctului de pensie. Explicatii din partea Ministrului Finantelor apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

Source link

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post WOW! Cel mai mare contract de finantare nerambursabila din istoria Sectorului 6 tocmai a fost semnat!
Next post AFLATI ACUM: Sssst! S-a deschis patinoarul din Parcul Municipal Vest!
We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept