EXCLUSIV: Romania, in inimile atator mari sculptori din toata lumea, reuniti la Simpozionul din Ambaji- India! Maestrul Eugen Petri si sotia sa le-au pregatit bulz si i-au cinstit cu tuica si preparate traditionale

Read Time:3 Minute, 14 Second

[ad_1]

Despre cum s-a jucat Hora Unirii în Ambaji- India… am scris AICI.

 Dar suprizele s-au inut lanț!

„Ziua de 24 ianuarie a fost sărbătorită, așa cum știm noi  să ne cinstim istoria, neamul, tradiția.

Ceea ce am vrut ( și am reușit) să punctăm au fost: 1. să facem cunoscut o mica particică din istoria noastră. Ca poveste, nu cred că a reținut cineva anii.

2 . Să facem cunoscut ceva din bucătăria noastră, modul nostru de a trăi/ organizare. Aduc aminte că toate produsele din care am preparat bulzul au fost aduse de acasă, inclusiv ouăle fara colesterol, de la găinile mele din ograda. Cei de pe aici, oricum nu știu prea mult ce înseamnă un ou; le-am arătat data înscrisă pe coajă și se tot minunau, au chemat aproape toți băieții de la bucătărie, de la grădină, de la curățenie… să vadă ce n-au mai văzut! Regret, nu am avut cum să fac poze, eram doar eu cu ei și aveam prea multe în sarcina mea. Am avut 5 sortimente de brânzeturi, parte le-am pus în bulz, parte le-am așezat frumos pe farfurii, astfel încât să poată simți separat gustul fiecăreia. Și mămăliga a fost făcută cu mălai obișnuit, a ieșit excelentă! Dar când artiștii au văzut ouă!!! De o săptămână și mai bine, mâncăm doar buruieni, semințe, făinuri din tot felul de grăunțe, iar ouăle de la mine, și cu povestea găinilor de acasă au fost cea mai mare surpriză! Am avut 5 tăvi mari de pizza, iar una am gătit-o fara ouă, pentru indienii vegetarieni. Aiurea! Toți s-au înfipt la tăvile cu ouă! Tava doar cu mămăligă și brânză a rămas pentru seara următoare. Vasilis, grecul, a zis că de 2 zile nu a mai mâncat că nu mai poate suporta mâncarea asta așa condimentată. Iar acum a spus” finally, my stomach is hapy!” Toată lumea a fost nespus de bucuroasă că în sfârșit am mâncat mâncare de oameni! Și băutura a fost tot de acasă, o țuică mai tare și gustoasă, vin de la Viorel Barbu, otonel, și suc de mere, de la Tomșani. În final am avut miere bună de salcâm, servită pe bucățele mici de toast. Concluzia generală a fost că, de când sunt aici, artiștii au avut cea mai gustoasă cină.

3. Am creat acea atmosferă de prietenie, înfrățire, în respect pentru fiecare popor. S-a cântat, s-a dansat tot felul de muzică, un melanj de frumusețe cum nu se mai poate imagina pe pământul acesta! Sau cum nu se dorește pe pământul acesta! Dar oamenii, de oriunde ar fi vor să se bucure de viață, de sentimente de dragoste, apropiere, fara încrâncenare și teamă! Avem să ne cunoaștem mai bine, să ne împrietenim, să învățăm lucruri bune unii de la alții.

4. Nu mai puțin importante au fost micile daruri pe care să le ducă acasă cu ei. Am avut o ploscă și ceșcuțe din ceramică pentru țuică. Fiecare și-a luat cu el ceșcuța din care a băut, plosca a fost pentru organizatorul șef, ștergarul pentru vice-organizator. Ele vor fi memoria vie ce va stărui în renașterea sentimentelor din această seara!”, ne-au povestit maestrul și soția sa, Gabriela.

 EMOȚIONANT, de-a dreptul! Le mulțumim pentru că iată, nu doar prin artă, dar și prin trăire și atâta inspirație, prin dragoste și tot ce poartă în suflet sunt ambasadori ai ROMÂNIEI PROFUNDE (și ai comorilor Prahovei) acolo, departe, în India!

 TOT RESPECTUL!

Articolul EXCLUSIV: Romania, in inimile atator mari sculptori din toata lumea, reuniti la Simpozionul din Ambaji- India! Maestrul Eugen Petri si sotia sa le-au pregatit bulz si i-au cinstit cu tuica si preparate traditionale a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Source link

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Scoala Gimnaziala „George Cosbuc”, reabilitata cu fonduri PNRR
Next post COOPERARE cu EUROPOL si F.B.I., pentru destructurarea unei grupari specializate in infractiuni informatice, cu prejudiciu de peste 100.000.000 de euro
We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept