EXCLUSIV: Maestrul Eugen Petri, o adevarata emblema culturala a Prahovei, la un Simpozion International de Sculptura in India

Read Time:1 Minute, 28 Second

[ad_1]

„Astăzi începem cu cel de-al 5-lea și primul Simpozion Internațional de Sculptură din seria în desfășurare a Simpozionului Shilpotsav la SAPTI Ambaji și un mare bun venit tuturor participanților de pe întreg globul. Mulțumiri lui Sh. Anand Patel, DDO, Veena Padia ji, oficialilor GMDC și întregii echipe SAPTI de la SNU, Ambaji și Dhranghadra. Vom aștepta cu nerăbdare ca sculpturile să ia formă în zilele următoare”.

Era anunțul postat pe 19 ianuarie de organizatorii unui eveniment de talie mondială găzduit peste mări și țări pe tărâmul unei civilizații multimilenare cu o cultură fabuloasă: India.

 Așadar, o tabără de sculptură monumentală ce aduce la un loc harul unor artiști celebri de pe toate meridianele lumii. Așa… și?!? Ce-au Ploieștii cu asta?! Apoi… AU! AU acolo, la acest prestigios eveniment pe „Brâncușiul” zilelor noastre (singurul sculptor român distins cu Premiul Internațional „BRÂNCUȘI”), prof Eugen Petri.

Un OM, un ARTIST… cât un muzeu! Originar din Sibiul celui mai vechi muzeu de pe teritoriul actual al României, legendarul Muzeu Național Brukenthal, sculptorul Eugen Petri și-a legat viața de Ploiești și… de destinul a generații de elevi de la Colegiul de Artă „Carmen Sylva”.

Vestea participării sale la marele eveniment din India ne bucură nespus și ne oferă un minunat motiv de mândrie, drept pentru care îi transmitem maestrului din toată inima FELICITĂRI și SUCCES!

La finele anului trecut marele artist a participat la o Tabără Internațională de Sculptură în Israel.

Foto: Jigar Gajjar Shantanu Shastry Pratik Bhatt

Articolul EXCLUSIV: Maestrul Eugen Petri, o adevarata emblema culturala a Prahovei, la un Simpozion International de Sculptura in India a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Source link

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post ALERTA: RISC INSEMNAT de AVALANSA, in Bucegi!
Next post O femeie a murit in Sectorul 6, dupa ce ar fi fost muscata de caini
We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept