E OFICIAL: Certificatul de cazier judiciar se va putea elibera si electronic

Read Time:1 Minute, 0 Second

[ad_1]

Marți, 3 ianuarie 2023, Klaus Iohannis a promulgat legea prin care certificatul de cazier judiciar se va putea elibera și electronic.

„La solicitarea persoanelor fizice sau juridice, în urma consemnării opţiunii în cererea-tip, certificatul de cazier judiciar se eliberează gratuit şi în formă electronică. Certificatele de cazier judiciar eliberate în formă electronică sunt semnate cu semnătură electronică calificată şi sunt asimilate înscrisurilor autentice”, se menționează în lege.

Concret, printr-un ordin comun al ministrului Afacerilor Interne şi al ministrului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în termen de șase luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi, sunt stabilite procedurile pentru eliberarea în formă electronică a cazierului judiciar.

De precizat, în acest context, că, lun atrecută,mai exact pe 7 Decembrie 2022, legea a fost adoptată de Camera Deputaților, cu 250 de voturi „pentru”, două „contra” și două abțineri.

Certificatul de cazier judiciar este documentul eliberat persoanelor, care atestă situația judiciară a acestora și este valabil 6 luni de la data eliberării.

Articolul E OFICIAL: Certificatul de cazier judiciar se va putea elibera si electronic a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Source link

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post PLOIESTI, unde esti? In aproape 2 luni cat a functionat, Targul de Craciun din Sibiu a realizat venituri de peste 10 milioane de euro! Aflati cum!
Next post Analiza: DE CE… „Romania nu are nici un viitor cu politicile energetice pe care le realizeaza”?
We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept