Doua persoane din conducerea Uzinei Mecanice Plopeni, trimisi in judecata de DNA

Read Time:1 Minute, 46 Second

[ad_1]

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților BRATU MARIAN, director comercial la Uzina Mecanica Plopeni SA, la data faptelor consilier al directorului general al aceleiași uzine, pentru infracțiunea de trafic de influență, OPRIȘENESCU CLAUDIA, consilier juridic la Uzina Mecanica Plopeni SA, pentru complicitate la infracțiunea de trafic de influență.

„În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În cursul lunii aprilie 2022, în calitate de consilier în management al directorului general al Uzina Mecanica Plopeni SA, inculpatul Bratu Marian, sprijinit de inculpata Oprișenescu Claudia, consilier juridic, ar fi pretins și primit de la un om de afaceri (martor) sume de bani și alte produse, în schimbul exercitării influenței asupra directorului general al uzinei, în vederea aprobării unei plăți, a emiterii unor bilete la ordin și a continuării raporturilor comerciale pe care uzina le avea cu firma omului de afaceri.
Concret, inculpatul Bratu Marian, sprijinit de inculpata Oprișenescu Claudia, ar fi pretins de la omul de afaceri 50% din valoarea unui contract de livrare produse de curățenie (aprox. 60.000 lei) și 50% din valoarea contractelor viitoare pe care uzina ar fi urmat să le încheie cu firma omului de afaceri. Ulterior, primul inculpat, cu ajutorul coinculpatei, ar fi primit pentru sine și pentru alții, sumele de 8.500 euro, 7.000 lei și 13 carcase de miel pentru Paște (în valoare de aprox. 6.000 lei) în scopul anterior menționat.
În cauză au fost dispuse măsuri asiguratorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București cu propunerea de menținere a măsurilor asigurătorii.

Cu referire la cele anterior menționate, facem precizarea că trimiterea în judecată reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanța competentă să judece cauza, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arata in comunicatul DNA.

Articolul Doua persoane din conducerea Uzinei Mecanice Plopeni, trimisi in judecata de DNA a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Source link

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Amenzi de 15,1 milioane lei pentru 3 societati de asigurare si un broker. Intelegeri anticoncurentiale pe piata asigurarilor de aviatie din Romania
Next post Ce se intampla cu Termocentrala de la Mintia? Nu va ajunge la fier vechi!
We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept