DEZVOLTAREA Bihorului nu-i vorba-n vant: S-a lansat licitatia pentru parcurile industriale din Alesd, Beius si Stei

Read Time:1 Minute, 45 Second

[ad_1]

Astăzi, 3 ianuarie, a fost lansată procedura de licitație pentru realizarea lucrărilor de infrastructură pentru parcurile industriale din Aleșd, Beiuș și Ștei.

Cu excepția orașului Ștei, unde licitația se referă doar la execuție, proiectul tehnic fiind întocmit, în Aleșd și Beiuș procedura prevede proiectare și execuție.

Potrivit administrației județene, durata contractului pentru Parcul Aleșd a fost stabilită la 8 luni (2 luni pentru proiectare și 6 luni pentru execuție), iar pentru Beiuș la 9 luni (3 luni proiectare și 6 luni execuție). În cazul proiectului din Ștei, durata contractului pentru execuția lucrărilor va fi de 6 luni.

Valoarea totală estimată a investiției este de 69.288.813,4 lei, fără TVA (Aleșd: 17.522.059,93 lei; Beiuș: 30.273.922,15 lei; Ștei: 21.492.831,29 lei). Termenul pentru depunerea ofertelor este 1 martie 2023, ora 15:00.

Finanțarea va fi asigurată prin fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2021 – 2027. Contribuția Consiliului Județean Bihor va fi de 60% din valoarea totală a proiectului.

Realizarea infrastructurii de suport presupune amenajarea accesului, asigurarea rețelei de drumuri interioare, asigurarea alimentării cu apă, alimentarea cu energie eletrică, realizarea rețelei de distribuție cu gaze naturale, asigurarea iluminatului public, etc.

În perioada următoare va fi demarată procedura de licitație pentru proiectare și execuție

pentru proiectul Parcul Industrial Marghita. Studiul de Fezabilitate a fost aprobat în ședința Consiliului Județean Bihor din 22 decembrie 2022.

 „Parcurile Științifice cu Specializare Inteligentă Marghita, Aleșd, Beiuș și Ștei sunt o rețea de parcuri industriale pe care Consiliul Județean Bihor intenționează să le amenajeze și să le dezvolte în anul următor în afara Municipiului Oradea, în localități aflate la 40-50 de kilometri, în așa fel încât oamenii care locuiesc în aceste zone să aibă locuri de muncă cât mai aproape de casele lor și să nu mai fie nevoiți să facă naveta”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Articolul DEZVOLTAREA Bihorului nu-i vorba-n vant: S-a lansat licitatia pentru parcurile industriale din Alesd, Beius si Stei apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

Source link

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post AllmaDesign – Transformă-ți Viziunea în Realitate cu O Agentie Web Design și SEO de Top
Next post Consiliul Judetean Harghita pune accent pe opinia cetatenilor in elaborarea BUGETULUI pentru 2023!
We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept