De importanta maxima: introducerea reactoarelor nucleare de generatia a IV-a, mici si modulare si consolidarea infrastructurii de transport a energiei electrice si a gazelor

Read Time:1 Minute, 21 Second

[ad_1]

„Astăzi în ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, condusă de Președintele României, Klaus Iohannis, un punct pe ordinea de zi a ședinței l-a reprezentat evaluarea oportunităților de conectivitate din regiune în sectorul energetic și în cel al transporturilor.

În acest sens, membrii Consiliului au analizat şi aprobat propunerile Ministerului Energiei privind îmbunătățirea rezilienței energetice a României, astfel încât populația să fie protejată și să fie asigurată continuitatea în aprovizionare cu energie electrică și cu gaze naturale, în condițiile unor prețuri care să nu-i împovăreze pe cetățeni.

Stimularea investițiilor pe termen scurt și mediu în dezvoltarea producției de gaze naturale, atât onshore, cât și offshore, utilizarea, pe termen scurt, a tuturor resurselor energetice pe bază de cărbune pentru a traversa această criză energetică, creșterea capacității de extracție din depozitele subterane de înmagazinare a gazelor naturale, precum și concretizarea dialogului cu partenerii externi pentru a asigura accesul la surse alternative de gaze naturale din Azerbaidjan, Emiratele Arabe Unite, Statele Unite ale Americii și Arabia Saudită sunt alte subiecte abordate în cadrul ședinței de astăzi.

În același timp, membrii Consiliului au concluzionat că, pe termen mediu, sunt foarte importante atât introducerea reactoarelor nucleare de generația a IV-a, mici și modulare, cât și consolidarea infrastructurii de transport a energiei electrice și a gazelor naturale”, a declarat ministrul Energiei- Virgil Popescu, după discuțiile din ședința CSAT.

Articolul De importanta maxima: introducerea reactoarelor nucleare de generatia a IV-a, mici si modulare si consolidarea infrastructurii de transport a energiei electrice si a gazelor apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

Source link

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post <strong>Cosmin Răileanu aleargă 150 km între Bacău și Râmnicu Sărat sub deviza: </strong>„E85 – Drumul Morții –Vrem parapete pentru viață!”<strong></strong>
Next post Herăstrău, zona din București pe care toată lumea o preferă (P)
We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept