CUMPLIT: Trei romani si-au pierdut viata Dupa ce un autocar inmatriculat in Brasov s-a rasturnat in Slovenia. Ce transmite MAE?

Read Time:1 Minute, 38 Second

[ad_1]

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a informat vineri dimineață că Ambasada României la Ljubljana, Slovenia, a fost notificată de către autoritățile locale cu privire la producerea unui accident vineri, pe autostrada A1, între localitățile Garčiani-Murska Sobota, în care a fost implicat un autocar înmatriculat în România, care transporta 32 de cetățeni români spre Italia.

Din primeleinforații ar fi vorba despre un autocar înmatriculat în județul Brașov care transporta români spre Italia. Acesta s-a răsturnat vineri dimineața, 3 februarie, în nord-vestul Sloveniei. Presa locală susține că, în urma nefericityului eveniment, cel puțin trei persoane de cetățenie română au murit,

Potrivit datelor preliminare disponibile, alte patru victime au fost transportate de urgenţă la o unitate medicală pentru a primi îngrijiri de specialitate. De asemenea, ceilalţi 25 de pasageri se află într-o locaţie a Agenţiei Drumurilor din Murska Sobota, unde le-au fost puse la dispoziţie băuturi calde şi alimente, urmând să fie preluaţi de un autocar al companiei de transport pentru continuarea călătoriei, precizează MAE.

Tragedia s-a produs în jurul orei 05:00 dimineața,

MAE informează de asemenea, că, „anterior notificării, la nivelul misiunii diplomatice nu au fost recepționate solicitări de asistență în legătură cu acest accident. Ancheta autorităților slovene cu privire la acest accident este în desfășurare.

Ambasada României la Ljubljana continuă dialogul cu autoritățile locale privind evoluția stării de sănătate a răniților, fiind pregătită să acorde asistență consulară, conform competențelor legale, precum și sprijin în procedura de repatriere a trupurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces.

MAE precizează că cetățenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziție numărul de telefon de permanență al Ambasadei României în Republica Slovenia: +386 40980068.

foto: ziare.com

Articolul CUMPLIT: Trei romani si-au pierdut viata Dupa ce un autocar inmatriculat in Brasov s-a rasturnat in Slovenia. Ce transmite MAE? apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

Source link

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Un CARAGIALE… altfel, pe scena „Nationalului”
Next post ANUNT DE IMPACT pentru transportul public bucurestean! E vorba de Linia 41!
We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept