Cumpărați în Prahova un apartament sau o casă direct de la proprietar sau printr-o agenție imobiliară din Ploiești? Argumente pro și contra
[ad_1]
Atunci când cumperi o proprietate, te poți baza pe propriile cunoștințe și poți efectua singur tranzacții sau poți utiliza serviciile unui agenții imobiliare. Stabilirea cooperării de către cumpărător cu brokerul nu numai că economisește timp, dar mai ales asigură securitatea tranzacției.
Ajută agenția imobiliară la negocierea prețului?
Agentul imobiliar este foarte util pe tot parcursul procesului de tranzacție: începând din momentul căutării și potrivirii ofertelor în conformitate cu sugestiile clientului, la consultanța și executarea cumpărării, până la predarea proprietății. Atribuțiile intermediarului includ, în primul rând, grija pentru interesele clientului pentru ca tranzacția încheiată de acesta să fie în siguranță.
În plus, agentul imobiliar ajută la negocierea prețului proprietății. În această etapă, intermediarul va juca un rol util deoarece are o bună cunoaștere a pieței și a participat de multe ori la astfel de negocieri. Datorită faptului că brokerul nu este parte la negocieri, îi este mai ușor să-l ajute să găsească un compromis între așteptările vânzătorilor și cumpărătorilor.
Ce obligații are clientul atunci când încredințează cumpărarea unui apartament unui intermediar?
Cooperarea începe cu o întâlnire cu cumpărătorul – cunoașterea nevoilor, așteptărilor și posibilităților clientului, descriind nevoile și preferințele în detaliu (inclusiv locație, standard, condiții de finanțare, termene) și discutând situația pieței și oportunitățile de cumpărare.
Brokerul trebuie să semneze un contract de intermediere cu clientul. Acordul trebuie încheiat în scris și trebuie să includă în mod obligatoriu și o declarație de asigurare împotriva răspunderii civile pentru prejudicii cauzate în legătură cu desfășurarea activităților de intermediere imobiliară.
Contractul de intermediere reglementează obligațiile brokerului și cumpărătorului, în special este obligația cumpărătorului de a plăti remunerația pentru serviciul prestat.
Care sunt dezavantajele sau inconvenientele cumpărării unui apartament sau a unei case cu ajutorul agenției imobiliare?
Poate părea că ajutorul unui intermediar este inutil și că sunt bani cheltuiți inutil. Acesta este principalul dezavantaj al lucrului cu o agenție imobiliară- așa văd cumpărătorii.
Însă angajarea unui agent imobiliar nu numai că va economisi timp, ci mai presus de toate va ajuta la evitarea costurile suplimentare legate de proprietatea pe care o cumperi, de care uneori este posibil să nu fii conștient.
De foarte multe ori se întâlnește o situație în care suma plătită intermediarului ar fi mult mai mică decât cea în care o suportă clientul care nu apelează la serviciile agenției după efectuarea unei tranzacții „eșuate” (de exemplu, din anunțurile cu case de vânzare, cumpărătorul alege una cu probleme) – atunci va fi obligat să apeleze la serviciile unui avocat – pentru care va trebui să plătească. Remunerația plătită agenției imobiliare devine astfel o plată pentru cunoștințele, experiența, siguranța și timpul dedicat clientului. (P)
Articolul Cumpărați în Prahova un apartament sau o casă direct de la proprietar sau printr-o agenție imobiliară din Ploiești? Argumente pro și contra a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.
[ad_2]
Source link