Cum să investești la Bursa de Valori București? (P)

Read Time:3 Minute, 35 Second

[ad_1]

       Bursa de valori București, cunoscută și sub numele de Bursa de Valori București sau BVB, se află printre cele mai importante piețe financiare din România. Aceasta este un loc unde se tranzacționează acțiuni, obligațiuni și alte instrumente financiare, precum și produse derivate.

            Bursa de valori București a fost înființată în 1882, închisă în 1945 și redeschisă în 1995, și este una dintre cele mai vechi burse din Europa de Est. Este o piață reglementată, care este supravegheată de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și de către Comisia Națională a Valorilor Mobiliare (CNVM). Aceasta este una dintre cele mai importante surse de finanțare pentru întreprinderile din România, deoarece le permite să atragă capital prin emisiunea de acțiuni sau obligațiuni.

        Pe Bursa de valori București sunt tranzacționate mai multe tipuri de instrumente financiare, inclusiv acțiuni, obligațiuni, contracte futures și opțiuni.      

           Acțiunile sunt titluri de proprietate asupra unei companii, care conferă dreptul de a participa la conducerea acesteia și de a împărți profitul obținut.

              Obligațiunile sunt titluri de datorie emise de către o companie sau de către stat și care oferă investitorilor un randament fix pe perioada de valabilitate.

             Contractele futures sunt acorduri prin care părțile se obligă să cumpere sau să vândă un anumit instrument financiar la un preț stabilit în prealabil într-o anumită perioadă în viitor.

            Opțiunile sunt instrumente financiare care oferă cumpărătorului dreptul de a cumpăra sau de a vinde un anumit instrument financiar la un preț stabilit anterior.

         Bursa de valori București este printre cele mai importante surse de finanțare pentru întreprinderile din România. Aceasta oferă oportunități de investiții atât pentru investitorii individuali, cât și pentru instituții financiare și companii. Prin intermediul bursei, întreprinderile pot atrage capital prin emisiunea de acțiuni sau obligațiuni, iar investitorii pot cumpăra aceste titluri pentru a obține un randament pe termen lung.

        Bursa de valori București este, de asemenea, un important indicator al performanței economice a țării. Indicele principal al bursei, BET, reflectă evoluția acțiunilor celor mai importante companii cotate la bursă și poate fi utilizat pentru a evalua starea economiei și aşteptările investitorilor pentru viitor.

        În ultimii ani, Bursa de valori București a înregistrat o creștere importantă, atât în ceea ce privește volumul tranzacțiilor, cât și în ceea ce privește valoarea acestora. Aceasta a fost determinată în mare parte de creșterea economiei țării și de încrederea investitorilor în piața locală de capital. Dar Bursa de valori București a înregistrat și fluctuații, care sunt normale în orice piață financiară.

        În concluzie, Bursa de valori București este o piață financiară importantă pentru România, care oferă oportunități de investiții atât pentru întreprinderi, cât și pentru investitori. Aceasta joacă un rol vital în finanțarea întreprinderilor și în reflectarea performanței economice a țării.

             Vrei să tranzacționezi pe Bursa de Valori București? Află tot ce vrei despre această instituție accesând site-ul profitpoint.ro, urmează un curs de tranzacționare la bursă și deschide-ți un cont la un broker ce are acces la bursă.

              Reține un aspect foarte important dacă vrei să investești la bursă. Această investiție poate să te ajute să obții câștiguri importante de bani, dar acest tip prezintă și o serie de riscuri, motiv pentru care se recomandă să participi la un curs de tranzacționare la BVB, după care să testezi acest tip de investiție pe platformele care îți oferă posibilitatea unor demo-uri.

Articolul Cum să investești la Bursa de Valori București? (P) a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Source link

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Cum te poate ajuta pictura pe numere să reduci stresul zilnic? (P)
Next post Servicii SEO oferite de o agenție din Sibiu: Cum îți pot ajuta afacerea să prospere online
We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept