Cum ia fata Ploiestilor un orasel cu numai 15-16.000 de locuitori?! Asa, bine, cu… un super-complex de inot

Read Time:1 Minute, 44 Second

[ad_1]

Sunt acestea imagini de la… COMPLEXUL de ÎNOT din Marghita, proaspăt recepționat de Consiliul Județean Bihor în această săptămână.

Complexul de înot cuprinde două bazine didactice: unul mare de 25×12,5 metri și unul mai mic de 6×12,5 metri.

Acesta mai trebuie racordat la utilități de către primărie și urmează să fie deschis cel mai târziu în primăvară pentru practicarea înotului de către copiii din Marghita și din zonă.

SUPER-FAIN! Și trebuie spus că, încet-încet, județul Bihor va avea nu mai puțin de 7 bazine didactice, în afară de reședința de județ! Oamenii ăia știu ce vor, știu ce rol poate juca înotul în viața copiilor, a adolescenților! Și FAC CE TREBUIE!

Ce legătură are MARGHITA cu municipiul PLOIEȘTI, cu… județul PRAHOVA? Niciuna! Chiar… niciuna (poate doar faptul că ambele orașe sunt în România…)! Acolo, însă, în acel orășel cu numai 15-16.000 de locuitori, se-ntâmplă lucruri minunate pentru comunitate.

*** În ultimii ani, economia Marghitei s-a diversificat, combinând activitățile industriale cu cele comerciale. Orașul este pe locul doi în economia județului Bihor, după municipiul Oradea. Ramura de bază în economia orașului este industria. Industria ușoară are vechi tradiții în Marghita. Numeroase firme producătoare de confecții textile și încălțăminte, care oferă locuri de muncă pentru circa 4.000 de oameni din oraș și împrejurimi, lucrează cu parteneri din Italia, Germania și Franța. Un mare număr de bărbați muncesc în industria petrolului, la sondele și instalațiile din împrejurimile Marghitei. Rata șomajului este destul de mică, de numai circa 2%. Terenul agricol din jurul orașului și condițiile naturale favorizează cultivarea cerealelor, legumelor, viței de vie, pomilor fructiferi și creșterea animalelor. În imediata apropiere a orașului se află o pădure frumoasă. Speciile de vegetație cele mai răspândite sunt stejarul, gorunul, cerul și unele rășinoase.

Articolul Cum ia fata Ploiestilor un orasel cu numai 15-16.000 de locuitori?! Asa, bine, cu… un super-complex de inot a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Source link

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Avocat al Baroului Prahova, trimis in judecata de DNA, fiind acuzat ca a cerut mita de 25.000 euro
Next post Craciun fara surprize neplacute! Atentie! Nu te lasa pacalit! 
We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept