Cum a scapat Brasovul de 6.400 de tone de dioxid de carbon…

Read Time:2 Minute, 0 Second

[ad_1]

Autobuzele electrice SOR achiziţionate de municipalitatea brașoveană cu fonduri nerambursabile au parcurs un total de peste 4 milioane de km în oraşul nostru, la care se adaugă cele peste 3,94 de milioane de km parcurși de troleibuzele Solaris.

Concret, vorbim iată, de certificarea unei contribuții importante în privința reducerii poluării, atât prin înlocuirea parcului auto diesel al companiei de transport, cât și prin oferirea unei alternative reale la autoturismul propriu, mulțumită condițiilor bune de transport.

Așadar, cum era vorb-aceea: un „pic” mai bine pentru brașoveni, dar și pentru turiști!

Așa cum inidcă analizele, introducerea în trafic a autobuzelor electrice și a noilor troleibuze a însemnat o reducere de 6.400 de tone de dioxid de carbon, 142,4 tone de oxizi de azot (NOx), 59,8 tone de monoxid de carbon, 18,8 tone de hidrocarburi și 2,84 tone de particule (PM 2,5; PM 10 etc.). Oxizii de azot sunt substanțe ce produc iritarea și/sau lezarea căilor respiratorii, favorizează formarea ploilor acide, precum și a fenomenului de smog deasupra orașelor.

Situația în momentul de față

 Potrivit informațiilor oficiale, în acest moment, la Brașov, sunt în circulație 60 de autobuze electrice SOR produse în Cehia (52 vehicule de 12 m, 8 vehicule de 10 m), acest tip de vehicule nepoluante fiind introduse în circulație pe liniile 2B (2 barat), 4, 9, 15, 16, 22, 23B (23 barat), 32, 34, 36, 50, 51, 52. Toate cele 8 autobuze electrice cu lungimea de 10 metri au fost introduse în circulație pe liniile de transport public din zona Centrului Vechi.

Autobuzele electrice de 12 metri au câte trei uși duble, podea joasă integral, rampă acces persoane cu dizabilități, capacitate de 102 călători, dintre care 35 pe scaune, suspensie cu înclinare la bordură, aer condiționat, computer de bord pentru managementul rutei, trei validatoare contactless, panouri electronice pentru afișare destinație. De asemenea, autobuzele sunt prevăzute cu sistem de supraveghere video exterior/interior autobuz (şapte camere video / vehicul), sistem automat de numărare a pasagerilor, sistem de diagnosticare și colectare a parametrilor de funcționare a vehiculului, sistem audio și de comunicație șofer – dispecerat. Ele sunt dotate cu motor electric de tracțiune amplasat central, cu o putere nominală de 160 kW

Articolul Cum a scapat Brasovul de 6.400 de tone de dioxid de carbon… apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

Source link

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Delegatie a Comisiei Europene in Dambovita
Next post PERCHEZITII de amploare la persoane banuite de operatiuni financiare frauduloase si spalare a banilor
We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept