CSALB.ro – de ce ai nevoie de educatie financiara?

Read Time:3 Minute, 0 Second

Daca vrei ca si tu sa ai o cu totul alta perspectiva asupra banilor si sa inveti cum sa cheltuiesti sau sa investesti inteligent, atunci vei avea nevoie de o educatie financiara corespunzatoare.

In termeni generali, atunci cand discutam despre educatie financiara, discutam despre constientizarea veniturilor pe care le avem si a cheltuielilor pe care le facem. Este necesar sa monitorizam veniturile si cheltuielile cu maxima atentie astfel incat sa avem posibilitatea de a gestiona mai eficient resursele financiare in raport cu nevoile.

Educatia financiara este un proces de invatare continuu. Economia se schimba constant si trebuie sa invatam sa ne adaptam constant, in special in perioade dificile din punct de vedere economic, asa cum este perioada prin care trecem in acest moment. Inflatia pare ca este intr-o continua crestere iar acest lucru nu avantajeaza pe absolut nimeni, in special pe cei care nu au beneficiat de o educatie financiara pe masura.

Un aspect foarte important cu privire la educatia financiara, este sa ne invete diferenta dintre nevoi si dorinte si cum putem sa ne concentram mai bine asupra cheltuielilor esentiale, asupra economiilor dar mai ales, asupra investitiilor pe care le putem face daca dorim sa pornim pe drumul antreprenoriatului.

Pe langa acest lucru, educatia financiara ne ajuta sa intelegem mai bine intrumentele bancare – instrumente care daca nu sunt utilizate intr-un mod inteligent, ne pot aduce in pragul falimentului. Un imprumut si plata unei rate fie pentru bunuri necesare fie cu scopul de a investii suma respectiva, nu trebuie sa se transforme intr-o povara, ci trebuie sa ne ajute sa ne asiguram un plus de confort si castiguri suplimentare daca scopul a fost cel al unei investitii.

Exista o multime de surse de informatii, cursuri, campanii si asa mai departe, prin intermediul carora ne putem educa din punct de vedere financiar.

De exemplu, din confortul propriei locuinte putem accesa site-ul celor de la CSALB. Aici, exista o sectiune dedicata celor care au intrebari si care isi doresc sa invete, “Educatie Financiara”, unde sunt abordate tot felul de subiecte din domeniul financiar. “O campanie de educație financiară susținută de CSALB. Acolo unde negociezi cu banca“.

Aveti un credit bancar si doriti sa aflati informatii despre cum va poate ajuta rambursarea anticipata? Exista un subiect pe aceasta tema la numai un click distanta, pe CSALB.ro.

Rambursarea anticipata se refera la acea plata in avans a unei sume de bani care se va scadea automat din soldul ramas pentru plata unui credit. Un avantaj important in ceea ce priveste rambursarea anticipata, se refera la faptul ca nu se va mai calcula dobanda si comisioanele, ceea ce inseamna ca la final vor scadea costurile totale.

Irina Chițu, analist financiar Finzoom.ro: “Este foarte important ca rambursarea anticipată să se facă exact în ziua scadenței sau imediat a doua zi, pentru a nu se mai calcula dobânzi și comisioane. La această rambursare anticipată, este cel mai bine să faci cerere întotdeauna la bancă, în care bifezi cum vrei să se facă rambursarea anticipată: cu reducerea perioadei, cu reducerea ratei sau cu ambele. Cea mai bună pentru consumatori este cu reducerea perioadei.

Indiferent de nevoile pe care le aveti in materie de educatie financiara, de informatiile pe care doriti sa le aflati, accesand CSALB.ro aveti posibilitatea de a le obtine in mod gratuit. Tema rambursarii anticipate in cazul creditelor bancare reprezinta doar un procent foarte mic din totalul subiectelor abordate de acesti profesionisti in domeniu. De aceea, sunteti invitati sa accesati CSALB.ro, deoarece aveti posibilitatea de a invata foarte multe cu privire la domeniul financiar.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post EXCLUSIV! Cum innobileaza munca? Uite-asa! Instantanee de la Targul Mestesugurilor Traditionale care spun multe
Next post De ce orice barabat ar trebui sa detina un ceas de mana!
We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept