Crestere importanta a ratei de absorbtie a fondurilor europene! Cifrele anuntate de premier

Read Time:46 Second

[ad_1]

„Rata de absorbție a fondurilor europene a crescut în 2022 de la 50% la 71%. Anul trecut, în România au intrat 5,4 miliarde euro prin Politica de Coeziune, care însumează programele de investiții strategice. Adunând și banii veniți prin PNRR, România a primit în 2022 de la Bruxelles un total de 11,3 miliarde euro, cea mai mare valoare de la admiterea în UE până acum.

Pentru anul în curs, țara noastră are capacitatea de a obține o performanță similară, în materie de atragere a banilor europeni. Astfel, la sfârșitul acestui an, putem atinge un grad de absorbție de aproximativ 95%, rată care va fi un procent-record pentru România”.

Anunțul a fost făcut vineri de premierul Nicolae Ionel Ciucă.

Articolul Crestere importanta a ratei de absorbtie a fondurilor europene! Cifrele anuntate de premier apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

Source link

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Proiectul de buget al Sectorului 3 provoaca locuitorii la o dezbatere publica
Next post Rolando Villazón, prima data in Romania pe scena Operei Nationale Bucuresti
We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept