Contract semnat pentru 100 de troleibuze noi in Bucuresti

Read Time:1 Minute, 17 Second

[ad_1]

Finalul anului 2022 a adus incă o achiziție importantă pentru modernizarea mijloacelor de transport în comun pentru București. Primarul general Nicusor Dan a semnat, împreună cu firma Solaris, contractul pentru achiziția a 100 de troleibuze, de 12 metri, care au toate facilitățile: podeaua coborâtă, acces pentru persoanele cu dizabilități, wi-fi precum și sistem de monitorizare GPS, termenul de livrare fiind de 22 de luni.

Aceste troleibuze au o autonomie de 20 de kilometri, ceea ce înseamnă că la capetele de linie troleibuzul are o mobilitate mai mare pentru a efectua bucla acolo unde nu există fir. Pentru aceste mijloace de transport garanția este de 300.000 de kilometri de la data recepției sau cinci ani. Primul troleibuz va veni peste 15 luni, deci la începutul lui 2024.

Mijloacele de transport sunt achiziționate cu fonduri nerambursabile de la Fondul de Mediu, care este gestionat de Ministerul Mediului, valoarea contractului fiind de 290 de milioane lei, plus TVA.

„În plus față de anii trecuți parcul de mijloace de transport al STB va arăta așa: 100 de tramvaie moderne achiziționate, din care au ajuns până în prezent 17, 100 de autobuze electrice pentru care tocmai am atribuit achiziţia, alte 22 de troleibuze pentru care avem finanţare prin PNRR și sperăm alte autobuze electrice pentru care am depus cerere de finanţare la PNRR”, a anuntat primarul general Nicusor Dan.

Articolul Contract semnat pentru 100 de troleibuze noi in Bucuresti apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

Source link

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Analiza: DE CE… „Romania nu are nici un viitor cu politicile energetice pe care le realizeaza”?
Next post O victima si-a pierdut viata si alte trei au ajuns la spital in urma unui accident la Afumati
We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept