Conferinta cu tema Noua lege a Registrului Comertului

Read Time:1 Minute, 35 Second

[ad_1]

Camera de Comerț și Industrie a Românieiorganizează, în data de 24 noiembrie 2022, începând cu ora 10:00, conferința „Noua lege a Registrului Comerțului”, la sediul CCIR din Bd. Octavian Goga nr.2, sala Al. I. Cuza.

Legea registrului comerțului nr. 265/2022 intră în vigoare în data de 24 noiembrie 2022 și aduce modificări esențiale atât infrastructurii Registrului comerțului și regimului publicității comercianților și a activităților lor esențiale, cât și unor legi esențiale pentru economia și societatea românească, cum ar fi Legea societăților, Legea insolvenței, reglementarea simplificării formalităților de autorizare a funcționării comercianților și reglementarea referitoare la prevenția spălării banilor.

Noua lege a registrului comerțului introduce instituția registratorului comercial, un funcționar public de profesie jurist care va înlocui atât vechea instituție a judecătorului delegat la registrul comerțului (care există încă din 1990, dar care va dispărea în baza acestei legi), cât și instituția tranzitorie a directorului Oficiului registrului comerțului care, în baza abrogatei O.U.G. nr. 116/2009, a exercitat, prin delegare de atribuții, funcțiile judecătorului delegat, din 2009 până în prezent.   

Din punct de vedere procedural, judecătoria devine competentă să soluționeze toate diferendele generate de înregistrările în registrul comerțului ale comercianților, persoane fizice, tribunalul rămânând competent doar pentru soluționarea diferendelor care implică persoanele juridice supuse obligației de înregistrare în registrul comerțului.

Noua lege a registrului comerțului instituie un registru al beneficiarilor reali ai comercianților, persoane juridice, înscrise în registrul comerțului în România, precum și un identificator unic european. Aceste noi instituții vor avea efecte importante atât în dreptul penal și procesual penal, cât și în dreptul fiscal și în dreptul internațional privat.

Forumlar de participare:

https://ccir.ro/formular/noua-lege-a-comertului/

Mai multe detalii despre eveniment:

Articolul Conferinta cu tema Noua lege a Registrului Comertului apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

Source link

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post O luna de distractie la West Side Christmas Market! Ce au pregatit organizatorii la Targul de Craciun din Parcul Drumul Taberei
Next post Doi corifei pe scena Filarmonicii George Enescu: dirijorul Christian Badea si pianista Elisabeth Leonskaja
We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept