„Citeste-mi 100 de povesti”- un proiect de care… AVEM NEVOIE!

Read Time:1 Minute, 49 Second

[ad_1]

„Studiile ne arată că a citi cu voce tare copiilor, încă din primii ani de viață, este nu doar una dintre modalitățile de dezvoltare a competenței de înțelegere, ci și un demers esențial în dezvoltarea limbajului, implicit a competenței de exprimare.

Nevoia de a oferi copiilor cât mai multe contexte pentru a-și dezvolta competența de lectură este unul dintre motivele pentru care Ministerul Educației continuă parteneriatul cu Asociația OvidiuRO, găzduind, astăzi, lansarea apelului la o nouă serie de înscrieri în programul 𝐶𝑖𝑡𝑒𝑠̦𝑡𝑒-𝑚𝑖 100 𝑑𝑒 𝑝𝑜𝑣𝑒𝑠̦𝑡𝑖!

Dragi directori și cadre didactice implicate în lucrul cu cei mai mici dintre copiii noștri, vă încurajăm să vă alăturați celor peste 2.800 de unități de învățământ preșcolar care sunt, deja, parte din program! Veți avea oportunitatea să creați un spațiu dedicat cărților în grădinițele dumneavoastră și să inițiați activități de lectură.

Mai multe informații: https://www.ovid.ro/citeste-mi-100-de-povesti/

O dată cu această lansare, vă informăm că Ministerul Educației va derula, în luna februarie, când sărbătorim și Ziua națională a lecturii, mai multe acțiuni care au scopul de a promova rolul determinant pe care lectura îl are în dezvoltarea copiilor, cu precădere al celor de vârste mici!

Împreună, putem susține fiecare copil din România, pentru a garanta dreptul constituțional la educație!”- este mesajul conducerii Ministerului Educației cu privire la un prioiect amplu și, credem noi, NECESAR.

START Program național de încurajare a lecturii în grădiniță și în familie

„Alături de comunitățile locale, transformăm grădinițele publice din România în insule de lectură și natură, unde copiii și adulții descifrează împreună tainele cărților și ale universului și îngrijesc plantele și animalele din jurul lor”, mai precizează reprezentanții Ministerului Educației privitorla această inițiativă.

 DA: CITITUL, CARTEA pun temelie educației. Și oricât cât de mult ne-am moderniza, cât de mult am ține la obiceiul de a avea gadget-urile drept aliați, lectura nu trebuie lăsată pe planul 2 sau 7. Indiferent de vârstă!

Articolul „Citeste-mi 100 de povesti”- un proiect de care… AVEM NEVOIE! a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Source link

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post  EXCLUSIV: Iasii, „plici” o palma peste obrazul invatamantului ploiestean
Next post Cum să alegi lenjeria de pat pentru bebeluși (P)
We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept