Cinstim, cinstiti cum se cade Praznicul Sf Stefan

Read Time:2 Minute, 0 Second

[ad_1]

„Este drept că lumea a fost creată înainte de om. Dar abia prin om şi-a primit realitatea deplină şi-şi împlineşte destinaţia ei de a fi adunată în om şi umanizată“ – Părintele Dumitru Stăniloaie.

Fără credință, am fi mai altfel și mai săraci. Așadar se cuvine a ține la inimă comoara a mai de preț- CREDINȚA, oricare v-ar fi calea, ocupația, gândurile, pasiunile. Așadar, azi luăm aminte și cinstim praznicul Sf Ștefan.

Cu acest binecuvântat prilej, urăm tuturor celor ce își sărbătoresc onomastica LA MULȚI ANI MINUNAȚI!

Se spune ca Sfântul Ștefan era de neam ales și provenea din seminția lui Avraam. Numele lui este de origine grecească – Stephanos – și înseamnă „coroană”, „ghirlandă”, „cunună”.

O veche tradiţie, împlinită în ziua praznicului din cea de a treia zi de Crăciun, se referă la icoana care-l înfăţişează pe mucenicul martir Ştefan: creştinii care se confruntă cu probleme de sănătate sau se judecă de multă vreme cu persoane foarte orgolioase, este bine să aducă în casa lor o icoană cu SFÂNTUL ŞTEFAN, sfinţită în această zi. Se fac pomeniri pentru sufletele celor care au murit în împrejurări dramatice, iar pachetele cu mâncare se împart şi persoanelor tinere, care poartă numele primului mucenic Ştefan.

În unele zone din Muntenia se prepară Pâinicile lui Ştefan. Dintr-un aluat asemănător cu cel de cozonac, unse cu miere, se fac pâinici în forme rotunde. Aceste dulciuri, care amintesc de pietrele care l-au ucis pe SFÂNTUL ŞTEFAN, se sfinţesc la biserică în ziua praznicului şi se împart copiilor săraci, scrie click.ro. De asemenea, de SFÂNTUL ŞTEFAN, se prepară şi se împart mucenici cu miere şi nucă, care amintesc de moartea lui mucenicească, scrie click.ro. Şi asta pentru că sfântul a fost ucis cu pietre de farisei.

Demn de remarcat, în greaca veche, numele ŞTEFAN înseamnă „cununa lui Dumnezeu”. Pentru sporul casei şi pentru sănătatea rudelor cu probleme mari de sănătate, trebuie să-l cinstim pe Sfântul Mucenic Ştefan prin fapte bune, iar reconcilierile sunt binevenite în această zi. Bătrânii spun că în această zi este bine să evităm deplasările în zone montane şi în locuri izolate, care ne pun viaţa în primejdie.

foto: doxologia.ro

Articolul Cinstim, cinstiti cum se cade Praznicul Sf Stefan a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Source link

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post CSM Bucuresti, inca un transfer de top din Franta
Next post Amenzi de 15,1 milioane lei pentru 3 societati de asigurare si un broker. Intelegeri anticoncurentiale pe piata asigurarilor de aviatie din Romania
We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept