Chiar asa: de ce n-am scrie ca azi e ZIUA INTERNATIONALA A MUZICII? Ea ne inspira, ne educa, ne invata ce inseamna sa creezi, muncesti, sa iubesti

Read Time:1 Minute, 30 Second

[ad_1]

Astazi sarbatorim Ziua Internationala a Muzicii, eveniment proclamat de UNESCO in anul 1975 pentru a sustine promovarea acestei arte in societate.

O zi, o sarbatoare. Care are menirea de a ne constientiza asupa rolului muzicii in viata noastra, a ARTELOR, la urma urmelor, in edicatia, in viata noastra.

Asadar… de ce n-am scrie, de ce nu v-am reaminti de aceasta sarbatoare?

Indiferent ca este rock, pop, clasica, opereta, opera, blues, jazz, populara, muzica ne insoteste in cele mai importante momente ale vietii, fiind creatoare de stari. O celebram astazi pentru a ne aminti importanța ei si le uram «La mulți ani» tuturor muzicienilor, compozitorilor, solistilor, tuturor orchestrelor , filarmonicilor si teatrelor muzicale…

Ludwig van Beethoven spunea că „Muzica e o revelatie mai inalta decat toata intelepciunea si filosofia la un loc”.

La inceputul lunii octombrie, in fiecare an, comunitatile din intreaga lume gazduiesc o suita de evenimente culturale, organizate in vederea sarbatoririi evenimentului.

Propunerea a fost facuta de renumitul violonist si dirijor american Yehudi Menuhin, pe atunci presedinte al Consiliului Muzical International al UNESCO.

In fiecare an, ziua este celebrata in diferite orase sau zone de pe glob.

In 2003, Fundatia Muzicala Edward Johnson a luat initiativa de a aniversa anual evenimentul in orasul canadian Guelph, prin organizarea de evenimente culturale, atat in centre culturale cat si in scoli.

O data pe an, muzica, o forma a vietii, a ARTEI, a dragostei, a comunicarii si confortului sufletesc, ia locul zgomotului si dezordinii.

Articolul Chiar asa: de ce n-am scrie ca azi e ZIUA INTERNATIONALA A MUZICII? Ea ne inspira, ne educa, ne invata ce inseamna sa creezi, muncesti, sa iubesti a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Source link

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post JALE in mai multe locuri de joaca din Bucuresti! S-au dat amenzi!
Next post DGASPC Prahova continua sa… caute asistenti personali profesionisti!
We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept