Cel mai mare contract de investitii la CNAB din ultimii 10 ani: Cresterea capacitatii operationale a infrastructurii Aeroportului Henri Coanda: 308 milioane lei

Read Time:1 Minute, 35 Second

[ad_1]

Compania Națională Aeroporturi București continuă procesul de modernizare a infrastructurii și anunță semnarea celui mai mare contract de investiții din ultimii 10 ani. Marți, 6 decembrie 2022, CNAB a semnat contractul de ”Sistematizare a suprafeței de mișcare a AIHCB în vederea creșterii capacității operaționale și asigurării conformării cu prevederile Reg UE. 139/2014 – Etapa I”.
Investiția vizează lucrări de amploare la mai multe căi de rulare a aeronavelor: November, Papa, Victor, Whiskey, Charlie, precum și la Platforma nr. 2 – la amplasamentul existent și extindere până la calea de rulare Delta. Lucrările vor crește capacitatea operațională a Aeroportului Henri Coandă, pentru optimizarea condițiilor de operare a aeronavelor pe căile de rulare, precum și pentru majorarea numărului de poziții de parcare.
Lucrările se înscriu în strategia de conformare la specificațiile de certificare aplicabile pentru condițiile de operare la AIHCB, prevăzute în Regulamentul Uniunii Europene nr. 139/2014 al Comisiei Europene privind stabilirea cerințelor tehnice și a procedurilor administrative referitoare la aerodromuri.
Contractul, în valoare de 307.967.842,92 lei, fără TVA, a fost adjudecat de SC PORR CONSTRUCT și prevede servicii proiectare și asistență în valoare de 18.227.000 lei și lucrări propriu-zise de execuție în valoare de 289.740.842,92 lei.
Lucrările de execuție se vor finaliza în 24 de luni și vor avea o garanție-record de 109 luni.
Compania Națională Aeroporturi București a inițiat deja demersurile pentru realizarea Etapei a II-a a modernizării și creșterii capacității operaționale a infrastructurii la Aeroportul Henri Coandă, care vizează în continuare ample lucrări la căile de rulare Alpha, Bravo, Golf, precum și modernizarea și extinderea Platformei nr. 1 și Platformei nr. 2 spre sud.

Articolul Cel mai mare contract de investitii la CNAB din ultimii 10 ani: Cresterea capacitatii operationale a infrastructurii Aeroportului Henri Coanda: 308 milioane lei apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

Source link

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Leonardo Badea (BNR), precizari: „Inversarea regimului banilor ieftini implica ajustari ale tendintelor pietelor financiare internationale”
Next post Premiul „Simion Florea Marian”, decernat Directorului Muzeului Satului, conf. univ. dr. Paula Popoiu, acad. Georgeta Stoica si dr. Georgiana Onoiu . Gestul Academiei Romane
We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept