Ce se intampla cu BUGETUL pentru 2023? Premierul ofera detalii!

Read Time:1 Minute, 28 Second

[ad_1]

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă: „Bugetul pentru anul viitor, primul asemenea document bazat pe finanțarea programelor, va asigura resursele pentru măsurile de protejare a cetățenilor, mai ales a celor vulnerabili, și de susținere a economiei.

Pentru a prelua și în lunile următoare din presiunea creșterii prețurilor la energie, vom continua să asigurăm prețul de 0,68 de lei/kw pentru cetățenii care consumă până la 100 de kilowați pe lună și de 0,80 de lei/kw pentru cei care consumă până în 255 de kilowați. Același preț va fi și pentru cei care consumă peste 255 de kilowați, până la acest plafon, dar pentru ce depășește, luăm în calcul prețul de 1,3 lei/kw.

Pentru IMM-uri, vom susține tot prețul de 1 leu/kw, iar pentru marii consumatori, 1,3 lei/kw, soluție de menținere a competitivității producției românești. Toate aceste elemente vor fi incluse într-o ordonanță de urgență, care va intra în vigoare începând cu luna ianuarie, pentru o perioadă de un an de zile.

 Cetățenii și economia românească au în continuare nevoie de susținere. Vom merge mai departe cu Programul ”Sprijin pentru România”,  atât în ce privește măsurile economice, cât și pe cele sociale, precum acordarea voucherelor de 50 de euro o dată la două luni pentru persoanele vulnerabile.

 De asemenea, vom majora pensiile cu un procent similar ratei inflației, pentru a acoperi pierderea cauzată de inflație în bugetul persoanelor vârstnice.

 Îi rog pe cetățeni să aibă încredere că vom găsi soluții pentru ca fiecare om să fie ajutat să depășească perioada dificilă pe care o traversăm!”

Articolul Ce se intampla cu BUGETUL pentru 2023? Premierul ofera detalii! apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

Source link

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Bursa de Valori Bucuresti celebreaza 140 de ani de la infiintarea primei burse de valori mobiliare in Romania. Eveniment aniversar desfasurat sub Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei
Next post Bucuresti: Pas pentru proiectul trenului metropolitan!
We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept