Ce fain o s-o facut cinematograful SCALA din Zalau! Noi, la Ploiesti, „conservam” ruina!

Read Time:1 Minute, 57 Second

[ad_1]

«Astăzi, 13 ianuarie 2023, primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt, a semnat actele de predare/primire a două obiective extrem de importante, Cinematograful ”Scala” și o bază sportivă din incinta Stadionului Municipal, în prezența ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Attila Cseke și a președintelui Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu.

„Mă bucur ca în această zi am preluat de la Compania Națională de Investiții, două obiective importante pentru comunitatea noastră. Este vorba despre o bază sportivă cu teren multifuncțional și un cinematograf și un planetariu, toate cu aparatură de ultima generație. Dupa 18 ani cetățenii din Zalău pot beneficia de un cinematograf modern 3D. Valoare acestor doua proiecte se ridică la aproape 3.5 milioane de euro.

La doi ani de la debutul lucrărilor și la 18 ani de la rularea ultimului film, Cinematograful ”Scala” a devenit unul modern, gata să primească publicul din nou.

În cadrul proiectului de modernizare s-a construit o sala mare de cinema 2D de 215 locuri plus două locuri pentru persoane cu dizabilități, o sala mică de cinema 3D cu 38 de locuri plus două locuri pentru persoane cu dizabilități și un planetariu digital cu 29 de locuri.

Planetariu digital este format din ecran de proiectie semisferic, sistem de proiecţie digital de ultimă generație, generator de imagine (inclusiv aplicații software dedicate), sistem de sunet, sistem de iluminat dimabil și accesorii».

Este vestea dată vineri, 13 ianuarie, de municipalitatea zălăuană, acolo… „hăt”, în „pântecul” Ardealului. Ce mai vorbă, fraților, s-o făcut faptă, nu glumă și… s-o făcut cinematograf „de toată frumușeața”, fain… așa, potrivit mileniului ăstuia. Din ăl vechi, or făcut unul nou-nouț, „clasa-ntâia”.  

No…

La Ploiești… vechiul Cinemascop, transformat după Revoluție, cu mare pompă, în „PREMIERA”, a intrat de ani buni  „în pielea” unei ruine la parterul blocului din centru, la un pas de „Km 0” al orașului lui Toma Caragiu…

Foto: 1- SCALA- Zalău (https://salajulliber.ro/)

Foto 2 și 3- imagini de la ieșirile laterale ale… a ceea ce a fost cândva cel mai vestit cinematograf ploieștean…

Articolul Ce fain o s-o facut cinematograful SCALA din Zalau! Noi, la Ploiesti, „conservam” ruina! a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Source link

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Un dascal de la Colegiul Militar din Breaza si-a sarbatorit ziua de nastere intr-un fel ce ne poate fi LECTIE!
Next post DEMERS MAJOR pentru certificarea Aeroportului Brasov ca aeroport international
We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept